VB .Net

VB.Net Part – 8 (in English)

Ques. (106-127)

106. _____________ works as a bridge between data source and data set.
A) Data Reader
B) Data Provider
C) Data Adapter
D) Data Relation
Correct Answer : C

107. What is the full form of XML?
A) Extension Mark Language
B) Extension Model Language
C) Extensible Markup Language
D) Extensible Mark Language
Correct Answer : C

108. How many methods are used in database programming with VB.Net?
A) 1
B) 4
C) 2
D) 3
Correct Answer : D


109. What is the shortcut key to open Server Explorer?
A) Shift+S
B) Ctrl+Alt+S
C) Shift+Alt+S
D) Ctrl+S
Correct Answer : B

110. When was ADO introduce by Microsoft?
A) 1990
B) 1991
C) 1995
D) 1996
Correct Answer : D

111. Which one is Data Adapter Object?
A) OleDb
B) Sql
C) Odbc
D) All
Correct Answer : D

112. Through __________Controls we can access information in the databases.
A) Data Bound Control
B) Data Control
C) Wizard
D) Report
Correct Answer : A

113. Which does the solution explorer not display?
A) Form Properties
B) Reference Folder
C) Form File
D) Assemble File
Correct Answer : A

114. How many properties in SQL Command?
A) 2
B) 1
C) 3
D) 4
Correct Answer : D


115. What is ODBC in VB.Net?
A) Open Database Connectivity
B) Open Data Connection
C) Open Database Connection
D) Open Data Connectivity
Correct Answer : A

116. Which is the property of OdbcDataAdapter?
A) Select
B) Update
C) Table Mappings
D) All
Correct Answer 😀

117. Programmer may also Access the data inside the ComboBox and ListBox control.
A) True
B) False
Correct Answer : A

118. In which Menu Server Explorer is present ?
A) Window
B) Tool
C) View
D) Edit
Correct Answer : View

119. Which option is used to connect database with VB.net?
A) Solution Explorer
B) Database Connector
C) Server Explorer
D) All
Correct Answer : C


120. Which one is the method of Connection object in ADO.Net?
A) Open ()
B) New()
C) ConnectionOpen()
D) None of these
Correct Answer : A

121. The DataSet object is a _________ storage.
A) Connected
B) Disconnected
C) Polling
D) None
Correct Answer : B

122.  __________object is used to fill a DataSet/DataTable with query results in ADO.net.
A) DataReader
B) DataSet
C) DataAdapter
D) DataTables
Correct Answer : C

123. Syntax for closing  the connection in ADO.net is :
A) sqlConnclose()
B) sqlconnection.close()
C) sqlConn.Close()
D) None of the mentioned
Correct Answer : C

124. ADO.NET provides the ability to create and process in-memory databases called:
A) Views
B) Relations
C) Tables
D) Datasets
Correct Answer 😀

125. Which object is used to add a relationship between two DataTable objects?
A) Dataset
B) DataReader
C) DataRelation
D) Connection
Correct Answer : C

126. To ____________ , select query is used in ADO.Net .
A) Update Data
B) Add Data
C) View Data
D) None of these
Correct Answer : C

127. Which language does not Object Oriented Programming Language?
A) VB.Net
B) Java
C) VB 6
D) C++
Correct Answer : C





Download Our Android App