विसुअल बेसिक डॉट नेट

VB.Net Part – 3 (in English)

Ques. (31-45)

31. Which one is a numeric data type?
A) Floating point
B) Integer
C) Boolean
D) Both a and b.
Correct Answer : D

32. MOD is ___________ operator in VB.Net
A) Assignment
B) Logical
C) Arithmetic
D) Comparison
Correct Answer : C

33. How many types of Operator used in VB.Net?
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
Correct Answer : D

34. Which of the following converts the expression to Char data type in VB.NET?
A) CBool(expression)
B) CByte(expression)
C) CChar(expression)
D) CDate(expression)
Correct Answer : C

35. Which of the following converts the expression to Date data type in VB.NET?
A) CBool(expression)
B) CByte(expression)
C) CChar(expression)
D) CDate(expression)
Correct Answer : D

36. How many size of character in variable name ?
A) 256
B) 255
C) 300
D) 200
Correct Answer : B

37. How many type of String Data Type?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
Correct Answer : B

38. Which character is used to store date or time in date data type?
A) *
B) $
C) #
D) {}
Correct Answer : C

39. What is the syntax of Dynamic Array?
A) Dim Array_name (new_size)
B) Redim Array_name (new_size)
C) Dim Array_name (size)
D) Redim Array_name (size)
Correct Answer : B

40. How many types of Array?
A) 2
B) 4
C) 3
D) 5
Correct Answer : B

41. How many types of button  used  in Msgboxstyle?
A) 3
B) 4
C) 5
D) 6
Correct Answer : D

42. Maximum number of button in message box-
A) 1
B) 3
C) 2
D) 4
Correct Answer : B

43. What is the property of Delete in VB.Net?
A) .Delete
B) .Remove At
C) .Delete At
D) .Remove
Correct Answer : B

44. Which one of the following is correct?
A) int a=16, a>>2 = 4
B) int b=-8, b>>1 = -4
C) int a=16, a>>> 2= 4
D) All of the Above
Correct Answer : D

45. Which of the following is not an valid declaration of an array?
A) int ( ) a = new int (3);
B) int a ( ) ( ) = new int (3 ) ( 3);
C) int ( ) ( ) a = new int (3) ( );
D) int ( ) ( ) a = new int ( ) (3);
Correct Answer 😀




Download Our Android App