VB .Net

VB.Net Part – 7 (in English)

Ques. (91-105)

91. In ……………… window we can write code.
A) Immediate window
B) Locals window
C) Code editor window
D) None of these
Correct Answer : C

92. What is the shortcut key to run the program?
A) F2
B) F5
C) F7
D) F4
Correct Answer : B

93. OLE is not a part of common language runtime.
A) True
B) False
Correct Answer : A

94. Dispose keyword is used in-
A) Public
B) Destructor
C) Friend
D) Constructor
Correct Answer : B

95. _____________ is a similar type of Private member.
A) Friend
B) Public
C) Overriding
D) Protected
Correct Answer : D

96. A _________ performs invisible tasks even if you write no code.
A) Friend
B) Private Method
C) Constructor
D) Function
Correct Answer : C

97. Whenever an application is created, a _________ is added.
A) Form
B) Class
C) Property
D) Object
Correct Answer : A

98. The _____ model does not offer a model for source code reuse.
A) COM+
B) DCOM
C) COM
D) .Net
Correct Answer : C

99. The function procedures are ___________ by default.
A) Public
B) Private
C) Protected
D) Inherited
Correct Answer : A

100. __________ is the ability to create procedures that can operate on objects of different types.
A) Abstraction
B) Encapsulation
C) Polymorphism
D) Inheritance
Correct Answer : C

101. __________ is the process by which you can derive new classes from other classes.
A) Abstraction
B) Encapsulation
C) Polymorphism
D) Inheritance
Correct Answer : D

102. Which is an example of Visual Basic Objects?
A) Control Objects
B) ASP.Net
C) ADO.Net
D) All of the above
Correct Answer : D

103. What is the full form of ADO?
A) Active Data Object
B) ActiveX Data Object
C) Active Database Object
D) Active Data Objective
Correct Answer : B

104. What is SQL?
A) Structure Query Language
B) Structured Query Language
C) Structure queries languages
D) Select Query Language
Correct Answer : B

105. Which one is a database program ?
A) Oracle
B) SQL Server
C) Microsoft ODBC Data Source
D) All of the above
Correct Answer : D




Download Our Android App