विसुअल बेसिक डॉट नेट

VB.Net Part – 6 (in English)

Ques. (76 – 90)

76. What is OOP’s?
A) Objective Oriented Program
B) Object Oriented Program
C) Objective Oriented Programming
D) Object Oriented Programming
Correct Answer : D

77. How many types of  Program Paradigm use in Programming?
A) 4
B) 2
C) 1
D) 3
Correct Answer : 2

78. Which one is not a feature of Object oriented programming?
A) Inheritance
B) Polymorphism
C) Private
D) Object
Correct Answer : C

79. What is the other name of ‘My Class’?
A) My Base
B) Parent
C) Child
D) None of these
Correct Answer : C

80. Which member of Access Specifier is Inheritable?
A) Protected Friend
B) Public
C) Private
D) Protected
Correct Answer : D

81. What is OLE?
A) Objective Linking and Embedding
B) Object Linking and Embedding
C) Object Linking and Embedd
D) Object Link and Embedding
Correct Answer : B

82. Which one is the features of Constructor?
A) Initialize the Object
B) Pass unlimited arguments
C) Use new keyword
D) All of the Above
Correct Answer : D

83. Code is:
A) Update-able in the form editor
B) Instructions
C) Seldom used
D) An object
Correct Answer : B

84. Event-driven languages are:
A) FORTRAN based
B) Are used to write procedural languages
C) OOP
D) Designed to make programming GUI easier
Correct Answer : D

85. The application name always appears in the:
A) Properties window
B) Intermediate window
C) Code window
D) Title bar
Correct Answer : D

86. New keyword is used with the-
A) Destructor
B) Constructor
C) Both
D) None of these
Correct Answer : B

87. How many members in Access Specifier of VB.Net?
A) 2
B) 6
C) 4
D) 5
Correct Answer 😀

88. What is the full form of COM?
A) Computer Object Model
B) Component Objective Model
C) Computer Objective Model
D) Component Object Model
Correct Answer : D

89. What is the full form of API in VB.Net?
A) Application Programming Interface
B) Application Program Interface
C) Application Programming Interchange
D) Application program Interchange
Correct Answer : A

90. Overriding and Overloading is the method of____________
A) Public
B) Inheritance
C) Polymorphism
D) Abstraction
Correct Answer : C




Download Our Android App