Photoshop

Photoshop Part 1

Ques. (1-25)

1.For What work Photoshop is used ?
A) For Graphics
B) For Animation
C) For Programming
D) For Typing
Correct Answer : A

2. Which company made Image Ready?
A) Adobe Systems
B) Citrix Systems
C) Cisco Systems
D) Microsoft
Correct Answer : A

3. What is File Extension in Photoshop?
A) Bmp
B) Tiff
C) Psd
D) Txt
Correct Answer : C


4. Which menu contains the duplicate layer option in Photoshop?
A) Image
B) Layer
C) Filter
D) Edit
Correct Answer : B

5. Which of these software is using the Gradient tool?
A) Page maker
B) Painting
C) Photoshop
D) All of these
Correct Answer : C

6. Full form of DPI-
A) Dots per inch
B) Dots per ink
C) Disk Point Inch
D) Display per inch
Correct Answer : A

7. What is the full form of RGB ?
A) Red Green Black
B) Red Gray Black
C) Red Green Blue
D) Red Gray Blue
Correct Answer : C

8. What is the meaning of CMYK?
A) Cream Magenta Yellow Kole
B) Cyan Magenta Yellow Blue
C) Cyan Magenta Yellow Brown
D) Cyan Magenta Yellow Black
Correct Answer : D

9. Which of these formats supports Transparency?
A) Jpeg
B) Png
C) Gif
D) Jpg
Correct Answer : B


10. The full form of GIF –
A) Graphics Interchange Format
B) Graphics inter file
C) Gray-scale Interchange file
D) Graphics Interchange file
Correct Answer : A

11. In which of these formats does not change the image quality when the image is saved?
A) Tiff
B) Jpeg
C) Png
D) Gif
Correct Answer : A

12. Which one of these formats is not an image format?
A) EPS
B) PCX
C) WPG
D) DPI
Correct Answer : D

13. What is the meaning of S in HSB color model ?
A) Color
B) Saturation
C) Brightness
D) All of these
Correct Answer : B

14. Which color mode is used for printing?
A) RGB
B) CMYK
C) Gray Scale
D) BMP
Correct Answer : B


15. Examples of Vector Image are-
A) EPS
B) BMP
C) GIF
D) JPG
Correct Answer : A

16. What kind of colors are red, yellow and blue?
A) Primary
B) Secondary
C) Tertiary
D) Complementary
Correct Answer : A

17. When did Photoshop start?
A) 1985
B) 1986
C) 1987
D) 1988
Correct Answer : D

18. Photoshop launched by which company?
A) Adobe
B) Aldus
C) EULA
D) Microsoft
Correct Answer : A

19. The images are made of ________
A) DPI
B) Pixels
C) Drawing
D) Pictures
Correct Answer : B

20. By using which of these options, a new file is created in Photoshop
A) File > New
B) File > Open
C) Create > New
D) Start > New File
Correct Answer : A

21. What is the shortcut key to create a duplicate layer of a layer?
A) Ctrl+J
B) Ctrl+T
C) Ctrl+N
D) Ctrl+D
Correct Answer : A

22. What is the shortcut key to create a new file in Photoshop?
A) File, new
B) Ctrl + N
C) Ctrl+Shift+N
D) Shift+N
Correct Answer : B

23. Which of these color models is not in Photoshop?
A) RGB
B) LAB
C) CNYK
D) HSB
Correct Answer : C

24. Raster Image is also known as …………
A) Color Image
B) Bitmap Image
C) Curve Image
D) Graphic Image
Correct Image : B

25. What types of graphics are made of Pixels?
A) Raster Image
B) Vector Graphics
C) A and B Both
D) None of these
Correct Answer : A





Download Our Android App