PageMaker

PageMaker Part 2

Ques. (16-30)

16. Which of these is not the main part of the PageMaker application ?
A) Title Bar
B) Color Palette
C) Drawing Toolbar
D) Control Palette
Correct Answer : C

17. Which of the following is not a menu in PageMaker ?
A) Elements
B) Type
C) Utilities
D) Format
Correct Answer : D

18. Which of these tools is not in the toolbox-
A) Ellipse Tool
B) Polygon Tool
C) Rotating Tool
D) Move Tool
Correct Answer : D


19. The Shortcut key of ZOOM OUT is –
A) Ctrl + +
B) Ctrl + –
C) Ctrl + O
D) Ctrl + Z
Correct Answer : B

20. How many menus are there in PageMaker ?
A) 6
B) 7
C) 8
D) 9
Correct Answer : D

21. SHIFT + F7 is the shortcut key of ______
A) Zoom Tool
B) Hand Tool
C) Ellipse Tool
D) Crop Tool
Correct Answer : B

22. How many VIEWS are there in the PageMaker’s control palette?
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
Correct Answer : B

23. Which option is used to import text on the page in Page Maker ?
A) Open
B) New
C) Insert
D) Place
Correct Answer : D

24. Which of these is related to vertical alignment in Page Maker ?
A) Frames
B) Page Setup
C) Table
D) Picture
Correct Answer : A


25. What is the full form of GUI
A) Graphical User Interface
B) Graphics User Integrate
C) Graphics Universal Interface
D) Graphics User Interchange
Correct Answer : A

26. By using of which tool we can insert a picture in PageMaker?
A) Picture Palette
B) Clip Art
C) Diagram Tool
D) Insert Graphics
Correct Answer : A

27. Which of the following is not palette in PageMaker?
A) Style Sheets
B) Control
C) Colors
D) Document Layout
Correct Answer : D

28. What is the minimum font size in PageMaker?
A) 8
B) 7
C) 6
D) 4
Correct Answer : D

29. Which of the following options can not be the style sheet?
A) Drop Cap
B) Leading
C) Font Color
D) Line End
Correct Answer : A


30. Which option does the text flow in PageMaker?
A) Standard
B) Auto Flow
C) Semi-Auto Flow
D) All of the Above
Correct Answer : D

Download Our Android App