पेजमेकर

PageMaker Part 1

Ques. (1-15)

1. Shortcut Key of UNDO is –
A) Ctrl + X
B) Ctrl + H
C) Ctrl + Y
D) Ctrl + Z
Correct Answer : D

2. What is the character to be shortened to its normal shape and display something below its location ?
A) Superscript
B) Drop Cap
C) Subscript
D) Alignment
Correct Answer : C

3. What is the character displayed by showing it slightly above its normal size?
A) Superscript
B) Drop Cap
C) Subscript
D) Alignment
Correct Answer : A

4. What is the full form of PDF?
A) Picture Document Format
B) Portable Document Format
C) Portable Direct Format
D) Pixel Document Format
Correct Answer : B

5. Which page size paper is used in the laser printer?
A) A4
B) Letter
C) Legal
D) All of these
Correct Answer : D

6. The layout of the page depends on_____
A) On page size
B) On Text
C) On Paragraph
D) All of these
Correct Answer : A

7. Which of these software can be a master page?
A) PageMaker
B) Painting
C) Photoshop
D) All of these
Correct Answer : A

8. What is the extension of file created in PageMaker ?
A) Psd
B) Pmd
C) Tiff
D) Txt
Correct Answer : B

9. Which company had developed PageMaker?
A) Microsoft
B) Adobe Corporation
C) Aldus Corporation
D) Intel
Correct Answer : C

10. What is the unit to measure the quality of the picture?
A) DPI
B) LPI
C) PPI
D) CCD
Correct Answer : A

11. Which menu contains the Find option in Pagemaker?
A) Edit
B) Insert
C) Utilities
D) View
Correct Answer : C

12. When did Pagemaker begin?
A) 1980
B) 1985
C) 1990
D) 1995
Correct Answer : B

13. How many columns are in the newspaper?
A) 10
B) 9
C) 8
D) 7
Correct Answer : 8

14. Which one of these is not size of paper ?
A) A1
B) A3
C) A5
D) A6
Correct Answer : D

15. What is the first step of the page layout for desktop publishing –
A) Selecting Page Size
B) Selecting Page Border
C) Selecting the page margin
D) None of these
Correct Answer : A




Download Our Android App