एम एस ऑफिस

MS Access Part – 9 (in English)

1. There are types of Tabular and ______ form layouts that display more than one record at the same time ?
a) Columnar
b) justified
c) data sheet
d) Pivot table

2. How many forms are there ?
a) 2
b) 6
c) 3
d) 4

3. Which of these statements is true ?
a) Form is used for input
b) Forms program are even drives
c) You can calculate multiple fields in the form
d) All

4. Which of the following is not form Layout ?
a) Tabular
b) Datasheet
c) Web Layout
d) Justified

5. How many modes are there to create a form in ms access?
a) 2
b) 1
c) 3
d) 4

6. What is the shortcut key to display the first record in Form?
a) Shift + Home
b) Ctrl + Home
c) Alt + Home
d) Alt + shift + Home

7. ________ Property is set for display the type of Object
a) Data
b) Format
c) Event
d) Other

8. Combo box design is-
a) In table
b) In Query
c) In Form
d) In all the above

9. Sub Form is-
a) Second form with current form
b) A seprate Form
c) Table Form
d) None of the above

10. List box control is used —
a) For single selection
b) For the multiple list
c) For editing
d) None of them

11. Which of the following is the form type —
a) Datasheet
b) Justified
c) Tabular
d) All

12. By which of these controls can create drop down list ?
a) List Box
b) Command Button
c) Combo Box
d) None of these

13. Which control is used for Data entery ?
a) Toggle Button
b) Option Group
c) Text box
d) Label

14. Which control is used to display multiple pages ?
a) Bound Object Frame
b) Combo Box
c) Tab
d) Rectangle

15. Which of these layout displays data as field?
a) Tabular
b) Columns
c) Justified
d) Datasheet

16. Which layout is used to display information in the table?
a) Tabular
b) Columns
c) Justified
d) Datasheet

17. What is the shortcut key to display the first record ?
a) Shift + Home
b) Ctrl + Home
c) Ctrl+shift + Home
d) Windows+ Home

18. Which of these control is used to display a bitmap image ?
a) Image
b) Bound Object Frame
c) Picture box
d) Unbound object

19. __________ control is used to display the message ?
a) Text box
b) List box
c) Label
d) Check box

20. The combination of Multiple Toggle Buttons , Option Buttons or Check Box is a_______
a) Option group
b) Command Button
c) Subform
d) Unbound object

Answer Sheet

1. There are types of Tabular and ______ form layouts that display more than one record at the same time ?
Correct Ans: b) justified

2. How many forms are there ?
Correct Ans: d) 4

3. Which of these statements is true ?
Correct Ans: d) All

4. Which of the following is not form Layout ?
Correct Ans: c) Web Layout

5. How many modes are there to create a form in ms access?
Correct Ans: a) 2

6. What is the shortcut key to display the first record in Form?
Correct Ans: b) Ctrl + Home

7. ________ Property is set for display the type of Object
Correct Ans: b) Format

8. Combo box design is-
Correct Ans: c) In Form

9. Sub Form is-
Correct Ans: a) Second form with current form

10. List box control is used —
Correct Ans: a) For single selection

11. Which of the following is the form type —
Correct Ans: d) All

12. By which of these controls can create drop down list ?
Correct Ans: c) Combo Box

13. Which control is used for Data entery ?
Correct Ans: c) Text box

14. Which control is used to display multiple pages ?
Correct Ans: c) Tab

15. Which of these layout displays data as field?
Correct Ans: a) Tabular

16. Which layout is used to display information in the table?
Correct Ans: a) Tabular

17. What is the shortcut key to display the first record ?
Correct Ans: b) Ctrl + Home

18. Which of these control is used to display a bitmap image ?
Correct Ans: a) Image

19. __________ control is used to display the message ?
Correct Ans: c) Label

20. The combination of Multiple Toggle Buttons , Option Buttons or Check Box is a_______
Correct Ans: a) Option group




Download Our Android App