एम एस ऑफिस

MS Access Part – 7 (in English)

1. Operations are in Relationship–
a) Define relationships
b) Save relationship
c) Delete relationship
d) All of the above

2. Why Append Query is used?
a) To copy a table data to another table
b) To delete the Query
c) To save the Query
d) To update Query

3. Find duplicate record query is used-
a) To delete duplicate record
b) To find duplicate record
c) To update duplicate record
d) To create query

4. Which query is used to see Unmatched Record from Table or Query ?
a) Append Query
b) Find duplicate Query
c) Find Unmatched Query
d) Update Query

5. Why Cross tab Query is used ?
a) To analyze data
b) To update Record
c) To delete Record
d) Duplicate record to search

6. What is most commonly used query ?
a) Select Query
b) Action Query
c) Cross tab Query
d) SQL Query

7. How to get the same information from more than one table ?
a) Normalization
b) Relationship
c) Query
d) Report

8. What is necessary to create a relationship between two tables ?
a) Tables
b) Key
c) Field
d) All

9. Which of these key is formed on the basis of relationships ?
a) Composite key
b) Candidate key
c) Primary key
d) Foreign key

10. Which of these is not an option of referential integrity ?
a) Cascade update related fields
b) Enforce Referential Interity
c) Normalization
d) Cascade delete related fields

11. The following is not the type of Query ?
a) Cross tab Queries
b) Select Queries
c) Query by selection
d) Append

12. Which of the following is not the type of Action Query ?
a) Make table
b) Cross tab Query
c) Delete Query
d) Append

13. Which of these is not the option of Query design window?
a) Criteria
b) Table
c) Sort
d) Format

14. Which of these is the option of “Duplicate Query Wizard” ?
a) Record Menu
b) Formate Menu
c) New Query Window
d) Tools

15. Which of these is the option of the New Query Window ?
a) Find unmatched Query wizard
b) Simple Query wizard
c) Find duplicate query wizard
d) All

Answer Sheet

1. Operations are in Relationship–
Correct Ans: d) All of the above

2. Why Append Query is used?
Correct Ans: a) To copy a table data to another table

3. Find duplicate record query is used-
Correct Ans: b) To find duplicate record

4. Which query is used to see Unmatched Record from Table or Query ?
Correct Ans: c) Find Unmatched Query

5. Why Cross tab Query is used ?
Correct Ans: a) To analyze data

6. What is most commonly used query ?
Correct Ans: a) Select Query

7. How to get the same information from more than one table ?
Correct Ans: b) Relationship

8. What is necessary to create a relationship between two tables ?
Correct Ans: d) All

9. Which of these key is formed on the basis of relationships ?
Correct Ans: c) Primary key

10. Which of these is not an option of referential integrity ?
Correct Ans: c) Normalization

11. The following is not the type of Query ?
Correct Ans: c) Query by selection

12. Which of the following is not the type of Action Query ?
Correct Ans: b) Cross tab Query

13. Which of these is not the option of Query design window?
Correct Ans: d) Format

14. Which of these is the option of “Duplicate Query Wizard” ?
Correct Ans: c) New Query Window

15. Which of these is the option of the New Query Window ?
Correct Ans: d) All




Download Our Android App