माइक्रोसॉफ्ट विंडोज XP

Microsoft Windows XP Part – 3 (in English)

1. The _______ shortcut is used to copy text or images into the windows operating system.
a) Ctrl + X
b) Ctrl + C
c) Ctrl + D
d) Ctrl + V
Correct Ans : b) Ctrl + C

2. Which shortcut key is used to cut data in the windows operating system?
a) Ctrl + X
b) Ctrl + D
c) Ctrl + V
d) Ctrl + C
Correct Ans : a) Ctrl + X

3. _______ is used to store data and program.
a) Recycle bin
b) File
c) Icon
d) None
Correct Ans: b) File

4. Which of the following option is used to control computers and manage resources ?
a) Desktop
b) Operating system
c) Drivers
d) None of these
Correct Ans : b) Operating system

5. The process to run more than one application at a time is called _______ .
a) Booting
b) Multicopping
c) Multitasking
d) Multi-pasting
Correct Ans : c) Multitasking

6. The process that is started while starting the computer is called ________ .
a) Booting
b) Multicapping
c) Multitasking
d) Multipasting
Correct Ans : a) Booting

7. ________ is controlled by the mouse and changes in shape based on its current function .
a) Icon
b) Desktop
c) Pointer
d) Program
Correct Ans : c) Pointer

8. What is windows, Linux, Unix, Mac ?
a) Application Program
b) Office Suit
c) System Program
d) Operating System
Correct Ans : d) Operating System

9. ______ is most commonly used Operating system .
a) Unix
b) Mac OS
c) Windows
d) Linux
Correct Ans : c) Windows

10. ______ Word processor is the part of the windows operating system .
a) Notepad
b) Wordpad
c) Microsoft Word
d) Adobe photoshop
Correct Ans : b) Wordpad

11. ______ Normal text editor is a part of the windows operating system
a) Notepad
b) Wordpad
c) Microsoft Word
d) Adobe Photoshop
Correct Ans : a) Notepad

12. To select All the data from a file together , Which shortcut key is used ?
a) Ctrl + S
b) Ctrl + A
c) Ctrl + M
d) Window + A
Correct Ans : b) Ctrl + A

 




Download Our Android App