कंप्यूटर फंडामेंटल

Computer Fundamentals Part – 48 (in English)

716. What is the name of the site providing free education related to computer science?
A) Free Computer School.com
B) Computer education dot com
C) Education.com
D) None of these
Correct Answer: a) Free Computer School.com

717. Which of the following is not an example of a mainframe computer.
A) IBM-4381
B) NEC-500
C) ICL-39
D) CDC Cyber ??Range
Correct Answer: b) NEC-500

718. What was the first commercially available microprocessor chip
A) Intel-4004
B) Intel-4000
C) Intel-5086
D) Intel-7800
Correct Answer: a) Intel-4004

719. What was the micro processor chip used for personal computers
A) Intel-4004
B) Intel-8080
C) Hitachi-I
D) Mitsubishi
Correct Answer: b) Intel-8080

720. Separate the different from the following
A) Winchester disk
B) Magnetic disk
C) Printer
D) Hard Disk

721. Separate the alien from the following
A) Winchester disk
B) Magnetic disk
C) Punched Paper Tape
D) Hard Disk
Correct Answer: b) Magnetic Disk

722. Separate the alien from the following
A) Winchester disk
B) Magnetic disk
C) Punched Paper Tape
D) Hard Disk
Correct Answer: c) Punched Paper Tape

723. Separate the alien from the following
A) Winchester disk
B) Magnetic disk
C) punched card
D) Hard Disk
Correct Answer: c) punched card

724. In 1979, Gadfrey Horsefield and Professor Carmack received the Nobel Prize for work in which field
A) Physiology
B) For physiology and medicine on Computer Axiom Tomography
C) Computer Aided Technology
D) All of the above
Correct Answer: b) For Physiology and Medicine on Computer Axiom Tomography

725. Which city has got the honor of Silicon Valley in the world?
A) California
B) Seattle
C) Bangalore
D) Berlin
Correct Answer: a) California

726. For the first time in the field of journalism, an internet magazine reveals a security scandal that has become famous for the night, what is the name of that magazine
A) naidunia.com
B) tehelka.com
C) outlook.com
D) frontline.com
Correct Answer: b) tehelka.com

727. Sims and Carroll Wiedman have created a software for the silent deaf people, in which a word called Andy changes the printed text on the language of a computer on the screen of the signal, and what is the name of this software
A) Pagemaker
B) Tally
C) Signing avatar
D) Photoshop
Correct Answer: c) Signing Avatar

728. In the period of every eighteen months, the number of transistors on the microchip will double, whose statement is
A) Flash Garden
B) Announcement Turing
C) Drivers Babbage
D) Dr. Gordon Moore
Correct Answer: d) Dr. Gordon Moore

729. What is blue jean ?
A) terphlop computer
B) Petaflop computer
C) blue computer
D) None of these
Correct Answer: b) Petaflop Computer

730. Blue jean computer is called Petaflop Computer Petaflop is equivalent to how many Teraflop.
A) 100 Teraflop
B) 750 teraphlop
C) 500 Teraflop
D) 1000 teraphlop
Correct Answer: d) 1000 Teraflop




Download Our Android App