कंप्यूटर फंडामेंटल

Computer Fundamentals Part – 47 (in English)

701. What is called intranet, which can be used by people outside the organization, with partial permission ?
A) Actranet
B) Intranet
C) HyperNet
D) None of these
Correct Answer: a) Actranet

702. What is the site on which the Brochure and a search engine of other websites are present ?
A) Platform
B) portal
C) Gateway
D) None of these
Correct Answer: b) portal

703. What is called sending a spam mail to users of mailing lists
A) Spamming
B) Hacking
C) Surfing
D) Browsing
Correct Answer: a) Spamming

704. Name the first Indian cinema whose music was done before the release of the film on the Internet
A) Sholay
B) Mughle Azam
C) Alappute
D) levy
Correct Answer: c) Alpeyuthey

705. Tell the Name of ambitious plan of IBM under which to maintain its own maintenance, to repair the errors of input and to make computer self-maintained and self-protected from computer hakers, i.e. the reliance on the human will be minimized
A) Project Intelligent
B) Project Fighter
C) Project Elijah
D) Project Hercules
Correct Answer: c) Project Elijah

706. A part of the network that is connected to the Internet, but its data is encoded, what is it called
A) Wide Area Network
B) Local Area Network
C) Virtual Private Network
D) None of these
Correct Answer: c) Virtual Private Network

707. Identify a site providing advice and information about IITs and medical and other competitive exams.
A) iclco.com
B) egurucool.com
C) nic.in
D) ciol.com
Correct Answer: b) egurucool.com

708. Describe the name of the site giving information about employment opportunities.
A) jaldi.com
B) jvoice.com
C) naukri.com
D) hungama.com
Correct Answer: c) naukri.com

709. How much did Shabbir Bhatia sell to Microsoft Hotmail.com company
A) 40 million dollars
B) 80 crores dollars
C) 20 million dollars
D) $ 10 million
Correct Answer: a) 40 million dollars

710. Who provides the e-patra service called Hindi e-mail
A) Naiduniya.com
B) Jagran.com
C) India-today.com
D) None of these
Correct Answer: a) Naiduniya.com

711. What are the qualities that a good system analyst should have
A) Logical abilities
B) Ability to make serious decisions
C) Ability to take initiative
D) All of the above
Correct Answer: d) All the above

712. A computer that does not have a built in chlorofluorocarbon emitting environment and spends less than 30 minutes in standby status, what is called
A) Green Personal Computer
B) Environment friendly computer
C) Swimutra
D) None of these
Correct Answer: a) Green Personal Computer

713. Green P.C. is of two types, what is their name
A) Jack and Jill
B) Meaning and water
C) Light green and dark green
D) None of these
Correct Answer: c) Light Green and Dark Green

714. What is the name of the top institute of computer professionals in India
A) Computer Maintenance of India
B) Computer Society of India
C) Computer Maintenance Company
D) None of these
Correct Answer: b) Computer Society of India

715. Who is the father of the Indian Infotech Industry?
A) Aziz Premji
B) Fakir Chand Kohli
C) Shabbir Bhatia
D) Narayana Murthy
Correct Answer: b) Fakir Chand Kohli




Download Our Android App