कंप्यूटर फंडामेंटल

Computer Fundamentals Part – 44 (in English)

656. What is the menu ?
A) List of Directions
B) List of topics
C) List of books
D) List of computers
Correct Answer: a) List of Directions

657. What is the window ?
A) Graphic User Interface
B) Icon
C) Desktop Metafar
D) Dialog Box
Correct Answer: a) Graphic User Interface

658. Which of the following is not a feature of the window ?
A) Multi Tasking
B) Memory management
C) Data Sharing
D) Software design
Correct Answer: a) Multi Tasking

659. Which of the following is not a part of the window ?
A) Control menu box
B) Client Area
C) Host box
D) Minimize buttons
Correct Answer: a) Control Menu box

660. Tell us the name of the computer that defeats Chess Khiladi Gary Kasparov
A) Deep Blue
B) Dark blue
C) challenger
D) winner
Correct Answer: a) Deep Blue

661. What is the name of the artificial intelligence machine developed by the Massachusetts Institute of Technology ?
A) Rebokop
B) Cog
C) Deep Blue
D) Blue dart
Correct Answer: b) Cog

662. Who created the artificial intelligence computer named Cog?
A) lanat
B) McGin
C) Rodney Brooks
D) CHAMERS
Correct Answer: c) Rodney Brooks

663. What is the data pane
A) pen like line by line scanner
B) flat bed scanner
C) Drum scanner
D) None of these
Correct Answer: a) pen like by line scanner

664. What is called in computer terminology , communication through internet based computer ?
A) Talk
B) Chatting
C) Gossip
D) None of these
Correct Answer: b) Chatting

665. What is chat language
A) Telegraphic
B) Telephony
C) The language of photograph
D) None of these
Correct Answer: a) Telegraphic

666. The files that are compressed form and which are spread when opening later, what is called
A) Zip file
B) Zoom file
C) ZIP file
D) None of these
Correct Answer: a) Zip File

667. Identify the leading university who researches in the field of artificial intelligence from the following
A) Hopkins University
B) University of Bangalore
C) Yale University
D) University of Osmania
Correct Answer: c) Yale University

668. What was the name of the first real time computer
A) Hurl Wind
B) William
C) Winchester
D) Viva Screens
Correct Answer: a) Hurl Wind

669. The first real time computer was built
A) Indian Institute of Technology
B) Massachusetts Institute of Technology
C) Yale University
D) None of these
Correct Answer: b) Massachusetts Institute of Technology

670. Where In the field of job opportunities after training in Oracle
A) Software development
B) Database administrator
C) Customer Service
D) All of the above
Correct Answer: d) All the above




Download Our Android App