कंप्यूटर फंडामेंटल

Computer Fundamentals Part – 42 (in English)

666. the technique of making shape on the screen is called _______
A) Vector graphics
B) Image technology
C) Silicon Graphics
D) None of these
Correct Answer: a) Vector Graphics

667. Which of the following is used to control beams in the monitor ?
A) Reflection tube
B) Deflection coil
C) Silicon Graphics
D) None of these
Correct Answer: b) Deflection Coal

668. Which component is use to connect printer with two computers ?
A) Cable
B) Printer sharer
C) Connection PIN
D) None of these
Correct Answer: b) Printer sharer

669. Which computer technology used in robot manufacturing
A) Cybernetics
B) Genetics
C) Robotics
D) None of these
Correct Answer: c) Robotics

670. With the help of which following equipment, the speed of processing can decrease or increase
A) Micro Processor
B) Bridge
C) Turbo switch
D) Hard Disk
Correct Answer: c) Turbo Switch

671. What is the process of making transistor by silicon crystals ?
A) Doping
B) Masking
C) Mouting
D) None of these
Correct Answer: a) Doping

672. Moniter is also called by _____ .
A) Console
B) Terminal
C) Raster
D) Vide Point
Correct Answer: a) Console

673. What is the process of finding the fault of any software
A) Defrag
B) Debug
C) Delete
D) None of these
Correct Answer: a) Defrag

674. What is the measure of the ability to carry information of the communication channel
A) Badwidth
B) Ohm
C) angstrom
D) meters
Correct Answer: b) Ohm

675. Which is the true statement of Bandwidth
A) Badwidth decreases, capacity will increase
B) If the bandwidth is high then the capacity will decrease
C) If the bandwidth is high then the capacity will increase
D) All the above statements are true
Correct Answer: a) Badwidth decreases, capacity will increase

676. What is the unit of bandwidth measurement ?
A) Hz
B) dB
C) gm
D) meters
Correct Answer:C) gm

677. What is the name of the founder of Hotmail ?
A) Dr. Raj Reddy
B) Shabbir Bhatia
C) Ranganath Mishra
D) Sameer Amin
Correct Answer: a) Dr. Raj Reddy

678. When was the Internet launched?
A) 1939 AD
B) 1949 AD
C) 1959 AD
D) 1969 AD
Correct Answer: d) 1969 AD

679. Whose form is ARPANET
A) Advanced Research Projects Agency Network
B) Advanced Radio Powers and Networks
C) Advanced Research Project and New Emission Technology
D) None of these
Correct Answer: a) Advanced Research Projects Agency Network

680. How many computers are associated with ARPANET
A) 10
B) 20
C) 30
D) 40
Correct Answer: d) 40

 




Download Our Android App