कंप्यूटर फंडामेंटल

Computer Fundamentals Part – 39 (in English)

621. What is the mark or blip emerging on the screen, which represent the position ?
A) Cursor
B) Marker
C) Blip
D) None of these
Correct Answer: a) Cursor

622. When was the development of BASIC language ?
A) 1961 AD
B) 1964 AD
C) 1971 AD
D) 1971 AD
Correct Answer: b) 1964 AD

623. Who created the BASIC language?
A) Wayne Rattlif
B) Prof. J. E.Comneye and Prof. P. E. Katz
C) Bill Gates
D) Shabbir Bhatia
Correct Answer: b) Prof. J. E.Comneye and Prof. P. E. Katz

624. Which card is used to listen to the computer’s voice or record the voice in the computer ?
A) Sound Card
B) VGA Card
C) HGA Card
D) None of these
Correct Answer: a) Sound Card

625. What is a group with connections component ?
A) Bus
B) Block
C) Kit
D) Yard
Correct Answer: a) Bus

626. To use the television as a computer, which card can the computer use on television?
A) Sound Card
B) Pal Card
C) Graphics card
D) None of these
Correct Answer: b) Pal Card

627. The electronic card which is connected to the mother board is called _________ .
A) Doter Board
B) Single Board
C) Signal board
D) None of these
Correct Answer: a) Doter Board

628. Who conducts a steady electric current in the computer ?
A) Semiconductor
B) Constant voltage stabilizer
C) Rectifier
D) None of these
Correct Answer: b) Constant Voltage Stabilizer

629. What does uninterrupted power supply do?
A) AC voltage turns to DC voltage
B) Turns DC voltage into AC voltage
C) Both are true
D) Both are false
Correct Answer: b) turns DC voltage into AC voltage

630. When was the ISDN launched for the first time ?
A) 1960 AD
B) 1970 AD
C) 1980 AD
D) 1990 AD
Correct Answer: d) 1990 AD

631. ISDN launched for the first time ?
A) Singapore
B) Hong Kong
C) Malaysia
D) Taiwan
Correct Answer: a) Singapore

632. Which of the flowing coating is used as a anti glare coating to eliminate the brightness of the monitor’s screen ?
A) Potassium Fluoride
B) magnesium fluoride
C) Zinc chloride
D) Copper chloride
Correct Answer: b) Magnesium Fluoride

633. Which is the world’s first entertainment web casting portal ?
A) webdunia.com
B) women.com
C) poetry.com
D) com
Correct Answer: d) numtv.com

634. 1 pico second is equal to ?
A) 10-8 seconds
B) 10-10 seconds
C) 10-12 seconds
D) 10-14 seconds
Correct Answer: c) 10-12 seconds

635. What is protein bio-chip ?
A) Silicon computer chips and chips made of biological proteins
B) Chips made of protein and carbohydrate
C) Chips made from vegetable proteins and animal proteins
D) None of these
Correct Answer: a) Silicon computer chips and chips made of biological proteins




Download Our Android App