कंप्यूटर फंडामेंटल

Computer Fundamentals Part – 38 (in English)

606. The part of the motherboard that uses input and output cards is what it is called.
A) Expansion slot
B) Input slot
C) Socket
D) None of these
Correct Answer: a) Expansion slot

607. The place where the RM is installed in the motherboard is what it is called.
A) RAM (R M) stand
B) Memory Bank
C) ROM kit
D) None of these
Correct Answer: b) Memory Bank

608. What is called Basic Input Output System of Computer?
A) BIOS
B) CPU
C) LU
D) None of these
Correct Answer: a) BIOS

609. What is the truth of the BIOS in the following works?
A) It maintains a relationship between all the circuits of the motherboard.
B) It directs the micro processor to work.
C) This software copies.
D) Both are true.
Correct Answer: c) This software copies.

610. What is called for process of accessing to C prompt after the computer is switched on?
A) Warming
B) Booting
C) Running
D) None of these
Correct Answer: b) Booting

611. When computer is switch on without main switch on what is it called?
A) Cold Booting
B) Warm booting
C) Both
D) None of these
Correct Answer: a) Cold Booting

612. The files that do not appear on the monitor by using the browser are called
A) Hidden files
B) Program file
C) Bad file
D) None of these
Correct Answer: a) Hidden files

613. What is unix ?
A) It is a multi-user, multi-tasking operating system
B) This is a scanning program
C) This is the printing software
D) None of these
Correct Answer: a) It is a multi-user, multi-tasking operating system

614. What is the language of the Unix operating system
A) ‘A’
B) ‘B’
C) ‘C’
D) ‘D’
Correct Answer: c) ‘C’

615. Who is responsible for the creation of Unix?
A) AT & T
B) Intel
C) Bell Laboratory
D) Coral
Correct Answer: c) Bell Laboratory

616. What is COBOL
A) Common Business Oriented Language
B) A special type of computer
C) A special type of scanner
D) None of these
Correct Answer: a) Common Business Oriented Language

617. When did the COBOL program develop?
A) 1948 AD
B) 1958 AD
C) 1968 AD
D) 1978 AD
Correct Answer: c) 1968 AD

618. Who is responsible for the creation of the COBOL program
A) Indian Institute of Technology
B) American National Standards Institute
C) Bell Laboratory
D) None of these
Correct Answer: b) American National Standards Institute

619. When was the software named BASE develop?
A) 1965 AD
B) 1975 AD
C) 1980 AD
D) 1985 AD
Correct Answer: c) 1980 AD

620. Who created the software called BASE?
A) Wayne Rattlif
B) Pascal
C) Napier
D) None of these
Correct Answer: a) Wayne Rattlif




Download Our Android App