कंप्यूटर फंडामेंटल

Computer Fundamentals Part – 37 (in English)

586. Signals used in the basic language, what is called ?
A) Variable
B) Array
C) Constant
D) Expression
Answer -D) expression

587. How many types of expressions are there?
A) One
B) Two
C) Three
D) Four
Answer -D) Four

588. Which operator do you use for subtracting, adding, multiplication, etc.?
A) Semantic
B) Relational
C) Logical
D) Functional
Answer – A) Arithmetic

589. Which operator do you use to express logical connections?
A) Semantic
B) Relational
C) Logical
D) Functional
Answer- B) Relational

590. And, OR and NOT are used under the operator?
A) Semantic
B) Relational
C) Logical
D) Functional
Answer – C) logical

591. MAX and MIN are used under which operator?
A) Arithmetic
B) Relational
C) Logical
D) Functional
Answer – D) Functional

592. What is Statement?
A) Computer Statement
B) Single unit of program command
C) One type of program
D) None of these
Answer -B) Single unit of program command

593. Which statement use to determine the value by variable?
A) LET
B) REM
C) READ
D) DATA
Answer – A) LET

594. In the beginning or middle of the program, which statement use to write a remark or comment ?
A) LET
B) REM
C) READ
D) DATA
Answer – B) REM

595. What statements are used to feed the data.
A) LET
B) REM
C) INPUT
D) DATA
Answer -C) INPUT

596. READ and DATA statements are used simultaneously. What is defined by the READ statement?
A) Value
B) Variable
C) Memory
D) None of these
Answer – B) variable

597. What is defined by the DATA statement?
A) Memory
B) Variable
C) Memory
D) None of these
Answer -B) variable

598. Which statement is used as a copper with READ and DATA statement ?
A) RESTORE
B) INPUT
C) REM
D) STOP
Answer -A) RESTORE

599. What statement is used to see the results of the program?
A) END
B) STOP
C) REM
D) Print
Answer – D) Print

600. Which statement is used on the last line of the program.
A) END
B) STOP
C) REM
D) Print
Answer – A) END

601. Which statement is used to stop the execution of the program ?
A) END
B) STOP
C) REM
D) Print
Answer -B) STOP

602. What is called Group Statement that can be executed from various exchanges in the program.?
A) Routine
B) subroutine
C) Functions
D) Subfamination
Answer -B) subroutine

603. The work of function in programming is same as in mathematics. What is function?
A ) Series of rules
B) Value
C) Variable
D) Data
Answer- A) series of rules

604. Sabroutine and Function from one language to another language
A) change
B) Do not change
C) Never change
D) None of these
Answer- A) changes

605. When several integrated circuit sets on printed circuit board then what is it called ?
A) RAM
B) ROM
C) SIM
D) None of these
Correct Answer: c) SIM




Download Our Android App