Computer Fundamentals

Computer Fundamentals Part – 36 (in English)

571. What is called for information that is feed in the computer?
A. Data
B. Word Verb
C. Information
D. None of these
Answer – A) data

572. How many types of system software are. Name it.
A. good and bad
B. First generation and second generation
C. Single User and Multi User
D. None of these
Answer – C). Single User and Multi User

573. Which type of system software is DOS?
A. Signal user
B. Multi User
C. Double user
D. None of these
Answer – A) Signal User

574. Which type of system software is UNIX.
A. Signal user
B. Multi User
C. Double user
D. None of these
Answer -B). Multi User


575. The hardware that is handled with the help of ______ program .
A. Utilities
B. Compiler
C. Interpreter
D. Assembler
Answer -A). Utilities

576. Low language is used in the _______
A. Application Software Creation
B. System software creation
C. Both
D. None of these
Answer – B )System Software Creation

577. High level language is used in what work ?
A. Application Software Creation
B. System software creation
C. Both
D. None of these
Answer -A) . Application Software Creation

578. What is the group of data?
A. language
B. Group of Data
C. Record
D. None of these
Answer – C. Record

579. The file is _____
A. to the data group
B. To the number group
C. To the record group
D. None of these
Answer – C) To the record group

580. All memory locations store some amounts of information. Each memory location has a name. What does this storage location called __
A. Variable
B. Array
C. Constant
D. data
Answer -a )variable


581. 18. At the time the program is executed, the situation varies. In some situations, some value is accumulated. What is the status of the program?
A. Variable
B. Array
C. Constant
D. data
Answer – A )variable

582. What is called for whose value remains constant while the program is excreted ?
A. Variable
B. Array
C. Constant
D. data
Answer – C) Constant

583. String Constant is a group of letters. What is its specialty?
A. is closed in “” in the letter.
B. Closes in () in the letter.
C. are tied in the rope.
D. None of these
Answer – A) is closed in “” in the letter.

584. Under the constant, such numbers come in, where decimals are not used is called _______.
A) Integer constant
B) string
C) Real number
D) Variable
Answer – A) integer constant

585. A group of data which is same type stored in main memory; It has a similar name is called _______ .
A) Variable
B) Array
C) Constant
D) Data
Answer -B) Array


Download Our Android App