कंप्यूटर फंडामेंटल

Computer Fundamentals Part – 35 (in English)

556. What is necessary to knowing for programmers to create system software ?
A. Hardware
B. Firmware
C. Appleware
D. None of these
Answer – A. Hardware

557. The programmer does not require maximum hardware information to make the application, give an example of application software ?
A. Window
B. DOS
C. Cobol
D. Unix
Answer – C. Cobol

558. The computer also needs language for expression. The language of the program of the computer is of different kind. One of these is machine language?
A. A sequence of instructions written in the form of binary numbers
B. A sequence of instructions written in the decimal system
C. Machine language
D. None of these
Answer-A. A sequence of instructions written in the form of binary numbers

559. What are the two parts of Machine Language?
A. Commands and Oprand
B. Primary and Secondary
C. Hardware and software
D. Hindi and English
Answer – A.. Commands and Oprand

560. What is to be done, what is the instructor giving this instruction to the computer
A. Operand
B. Command
C. Inter
D. Exit
Answer -B command

561 The relevant data where to be found or kept, what is this instruction called ?
A. Operand
B. Command
C. Inter
D. Exit
Answer – B. Command

562. Machine Language is the language of which generation
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth
Answer- A first

563. Which language is use for letter , digit or special character as a sign for instructions?
A. Machine language
B. Assembly Language
C. High Level Language
D. Source Language
Answer – A . Machine Language

564. Who works for translation in high level language?
A compiler
B. Translator
C. Assembler
D. None of these
Answer – a) compiler

565. What is the work of the compiler?
A. Scan the entire program first and then translate into machine code
B. Just translate
C. Scanning only
D. None of these
Answer -a.) Scan the entire program first and then translate into machine code

566. Interpreter is High level Language Translation Software. What does it do ?
A. Checking the syntax error of each row, then changing it to machine code
B. Changing the first machine code and then checking the syntax error
C. Both
D. None of these
Answer -a.) Checking the syntax error of each row, then changing it to machine code

567. Which of the following finishes Syntax error at a faster speed?
A. compiler
B. Interpreter
C. Both
D. None of these
Answer -B.) Interpreter

568. Full form is 4GL?
A. 4 green line
B. 4 group leader
C. 4 Generation language
D. None of these
Answer -C) .4 Generation Language

569. The language of the fourth generation is mostly …………………..
A. Machine based
B. Free from the machine
C. Processor based
D None of these
Answer – B) .Free from the machine

570. Which level language is the fourth generation language.
A. Low level
B. High level
C. Middle Level
D. None of these
Answer -B.) High level




Download Our Android App