कंप्यूटर फंडामेंटल

Computer Fundamentals Part – 31 (in English)

491. Which of the following facility should be happen , for controlling the difference of speed between the CPU and Input Output device?
(A) buffer
(B) Processing
(C) Control
(D) None of these
Correct Answer: Buffer

492. What interface is commonly used to connect a printer to a computer.
(A) Small interface
(B) Big cables
(C) Parallel interface
(D) None of these
Correct Answer: Parallel Interface

493. What is called for normal parallel interface ?
(A) Sentonix
(B) Electronics
(C) Economics
(D) Cybernetics
Correct Answer: Sentonix

494. How many bits can be sent together in parallel interfaces?
(A) 4 bit
(B) 1 bit
(C) 8 bit
(D) Several bits
Correct Answer: Several bits

495. How many bits can be sent together in a serial interface?
(A) 1 bit
(B) 2 bit
(C) 4 bit
(D) innumerable bit
Correct Answer: 1 bit

496. What is the interface between peripheral device and input output device
(A) Internal interface
(B) External Interface
(C) input interface
(D) Output interface
Correct Answer: External Interface

497. Which printer is used in serial interfaces ?
(A) Line printers
(B) serial printer
(C) dot printers
(D) Laser printer
Correct Answer: Serial Printers

498. Which interface is used in high speed peripherals like tapes and disks ?
(A) Serial Interface
(B) Parallel Interface
(C) Internal interface
(D) None of these
Correct Answer: Parallel Interface

499.Secondary memory is non volatile. It can be permanently capable of storing data and can supply data when needed, so it is called ……….
(A) Primary storage media
(B) Storage Media Center
(C) Secondary storage media
(D) Data Supplier
Correct Answer: Secondary Storage Media

500. Floppy disk is the example of ________
(A) Main Memory
(B) secondary memory
(C) Cash Memory
(D) reserve memory
Correct Answer: Secondary Memory

501. By which floppy disk made of?
(A) It is made of flexible plastic material
(B) It has a thin slurry of plastic material
(C) It is thicker than plastic material
(D) None of these
Correct Answer: This is made of flexible plastic material

502. Coating on the floppy disk is of ?
(A) Magnetic coating
(B) Red coating
(C) Electric coating
(D) Green Coating
Correct Answer: Magnetic Coating

503. What is the magnetic coating?
(A) iron oxide recording material
(B) manganese oxide recording material
(C) Iron sulfate recording material
(D) None of these
Correct Answer: Iron Oxide Recording Material

504.Secondary memory is non volatile. It can be permanently capable of storing data and can supply data when needed, so it is called ……….
(A) Primary storage media
(B) Storage Media Center
(C) Secondary storage media
(D) Data Supplier
Correct Answer: Secondary Storage Media

505. Floppy disk is the example of ________
(A) Main Memory
(B) secondary memory
(C) Cash Memory
(D) reserve memory
Correct Answer: Secondary Memory




Download Our Android App