कंप्यूटर फंडामेंटल

Computer Fundamentals Part – 29 (in English)

461. What is not right about laser printer?
(A) Laser printer uses very little power
(B) Laser printers should be connected with at least 1 KVA CVT
(C) Toner cartridge should never be kept in the sunlight
(D) Font cartridge should be connect and disconnect after closing the printer
Correct Answer: Laser printer uses very little power

462. Which is used to print for photograph.
(A) Data Printer
(B) photographic printers
(C) Inkjet printers
(D) Impact printer
Correct Answer: Photographic Printers

463. How many dots per inch are printed in the photograph printer?
(A) 150 DPI
(B) 300DPI
(C) 600 DPI
(D) 1200 DPI
Correct Answer: 1200 DPI

464. Which paper is used in the photograph printer?
(A) Bromide paper
(B) Iodide papers
(C) Chloride paper
(D) None of these
Correct Answer: Bromide Paper

465. What is the use printing graphic output on paper?
(A) dot matrix
(B) Inkjet
(C) laser jet
(D) Plotter
Correct Answer: Plotter

466. What is a self-propelled electronic device that controls or calculates processes that express a number of technical and logical expressions ?
A) Telephone
B) Television
C) radio
D) Computer
Correct Answer: D ) Computer

467. What is the basic function of the computer?
A) Implementation of the program
B) Printing
C) Watching the game
D) Addition – Subtract
Correct Answer: A) Implementing the Program

468. What is computing?
A) Data processing with the help of computer
B) Running a computer with the help of electricity
C) Computing
D) None of these
Correct Answer : A) Data processing with the help of computer

469. A series of instructions for fulfilling a certain task is called ………….
A) Instructions
B) Order
C) Programs
D) None of these
Correct Answer: C) Programs

470. In the modern digital computer, data is represented under which mathematical method ?
A) Dashmik system
B) Binary
C) Tertiary
D) None of these
Correct Answer: C) Tertiary

471. Data represent which of the following two signals ?
A) 0 and 1
B) 1 and 2
C) 2 and 3
D) 3 and 4
Correct Answer: A) 0 and 1

472. 0 and 1 are called ………… bit.
A) Somatic numeral
B) Binary numbers
C) Number of Counts
D) None of these
Correct Answer: B) Binary Number

473. What is bit?
A) The largest unit of computer
B) Smallest unit of computer
C) Zero unit of computer
D) None of these
Correct Answer: A) The largest unit of computer

474. How much bit use by a computer to represent a character ?
A) Two bit
B) four bit
C) Six bit
D) eight bit
Correct Answer: D ) Eight Bits

475. What is the standard unit of computer in the meantime.
A) megabytes
B) Kilobytes
C) Gigabyte
D) Byte
Correct Answer: D) Byte




Download Our Android App