Computer Fundamentals

Computer Fundamentals Part – 27 (in English)

461. What is the feature of EGA card??
(A) It also supports text mode
(B) It changes the text mode
(C) It changes the graphics mode
(D) None of these
Correct Answer: It also supports text mode

462. EGA cards can show how much shade of 64 colors simultaneously.?
(A) 8
(B) 16
(C) 32
(D) 64
Correct Answer: 16

463. How much memory will be needed by using colorful EGA cards on the color monitor?
(A) 16 KB
(B) 64 KB
(C) 128 KB
(D) 256 KB
Correct Answer: 256 KB

464. What is the full form of VGA.?
(A) Vector graphic adapters
(B) Vector graphic array
(C) Visual graphic array
(D) Video graphic array
Correct Answer: Video Graphic Array


465. VGA card is a high resolution card. Its resolution is so much.
(A) 120 x 120 pixels
(B) 240 x 340 pixels
(C) 360 x 360 pixels
(D) 640 x 480 pixels
Correct Answer: 640 x 480 pixels

466. If 1 MB of memory is used in the VGA card, then how many shades of 16 colors will it show?
(A) 360
(B) 1024
(C) 720
(D) 1200
Correct Answer: 1024

467. VGA is the card of _______ bit ?
(A) 4
(B) 8
(C) 12
(D) 16
Correct Answer: 16

468. What is the full form of MCGA ?
(A) Main Control Gate Adapter
(B) Main Card Gate Adapter
(C) Memory Controller Graphics Adapter
(D) Memory Controller Gate Array
Correct Answer: Memory Controller Gate Array

469. MCGA card also has high resolution card. What mode it is mostly used.
(A) text
(B) Graphics
(C) Drawing
(D) plus
Correct Answer: Graphics

470. What is the resolution of EGA Plus Card?
(A) 100 x 200 pixels
(B) 200 x 300 pixels
(C) 800 x 600 pixels
(D) 300 x 400 pixels
Correct Answer: 800 x 600px


471. What is the device that is used to see all the computer’s information?
(A) Monitor
(B) Television
(C) screen
(D) Curtain
Correct Answer: Monitor

472. There are two types of monitors.?
(A) Vertical and Horizontal
(B) Colors and Monochrome
(C) Black and White
(D) None of these
Correct Answer: Color and Monochrome

473. The information and instructions sent to computer , the machine which is printed on paper are called ____
(A) Typewriter
(B) Teleprompter
(C) Type foam
(D) Printers
Correct Answer: Printer

474. What does Impact printer used for printing ?
(A) of ink
(B) Colors
(C) The ribbon of ink fitted
(D) Plain Ribbon
Correct Answer: The ribbon of ink fitted

475. What does non-impact printer use for printing?
(A) of ink
(B) Ink bandage
(C) Chemical thermal or electric signal
(D) None of these
Correct Answer: Chemical thermal or electric signal


Download Our Android App