कंप्यूटर फंडामेंटल

Computer Fundamentals Part – 26 (in English)

446. What is the specialty of the display card.
(A) Making data displaying possible on the monitor
(B) Show photo
(C) Monitoring the monitor
(D) None of these
Correct Answer: Making data displaying possible on the monitor

447. Which is the first display card?
(A) Monochrome display adapter
(B) Color Graphics Adapter
(C) Video Graphics array
(D) P.C.I. Card
Correct Answer: Monochrome Display Adapter

448. The monochrome display adapter card displays only one color. What is its display?
(A) 80 columns and 25 rows
(B) 100 columns and 100 rows
(C) 80 columns and 80 rows
(D) 25 columns and 25 rows
Correct Answer: 80 columns and 25 rows

449. How MDA card displays on the whole screen ?
(A) Horizontal 720px vertical 350 pixels
(B) Horizontal 820 pixel vertical 450 pixels
(C) Horizontal 700 pixels Horizontal 300 pixels
(D) None of these
Correct Answer: Horizontal 720px Horizontal 350px

450. How much RAM is required for MDA cards to work.
(A) 14 KB RAM
(B) 4 KB RAM
(C) 8 KB RAM
(D) 40 KB RAM
Correct Answer: 4 KB RAM

451. What is the full form of CGA.
(A) Color Graphics Adapter
(B) Coral Graphics Adapter
(C) Color Graphics Ed
(D) Coral Graphics Ed
Correct Answer: Color Graphics Adapter

452. What does the CGA card do?
(A) It can show different 16 different colors on the monitor.
(B) It can show 8 colors on the monitor.
(C) It can show 4 colors on the monitor.
(D) None of these
Correct Answer: It can show different 16 different colors on the monitor.

453. How much memory does this card use.
(A) 16 KB
(B) 4 KB
(C) 8 KB
(D) 12 KB
Correct Answer: 16 KB

454. What is the full form of HGA?
(A) Hercules Graphics Adapter
(B) heavy graphics adapter
(C) Hard grid end
(D) Hard grid apparatus
Correct Answer: Hercules Graphics Adapter

455. Who has invented the HGA card ?
(A) John Baird
(B) John Jackins
(C) Kevin Jacques
(D) Kevin Costner
Correct Answer: Kevin Jacques

456. What is the resolution of the HGA card?
(A) 500 x 500 pixels
(B) 500 x 700 pixels
(C) 700 x 800 pixels
(D) 720 x 350px
Correct Answer: 720 x 350px

457. How much memory does the HGA card use?
(A) 8KB
(B) 16 KB
(C) 32KB
(D) 64 KB
Correct Answer: 64KB

458. What is the dot that makes a letter on the monitor with a dot in it?
(A) pixel
(B) Intensity
(C) resolution
(D) utility
Correct Answer: Resolution

459. EGA is the short form of ________
(A) Enhanced graphics adapter
(B) Ever Green Adapter
(C) Ever Green Array
(D) None of these
Correct Answer: Enhanced Graphics Adapter

460. What is EGA card?
(A) ROM based video adapters
(B) ROM based audio adapters
(C) Radio adapters
(D) None of these
Correct Answer: ROM based video adapter




Download Our Android App