Computer Fundamentals

Computer Fundamentals Part – 24 (in English)

416. What is the scanners?
(A) Capturing information and storing in graphic format
(B) Capturing information only
(C) Simply store information
(D) None of these
Correct Answer: Capturing information and storing in graphic format

417. What is the true about the scanner?
(A) Scanner turns the optical image into a digital image
(B) Scanner turns digital image into optical image
(C) Both work.
(D) Both do not work.
Correct Answer: The scanner turns the optical image into a digital image

418. What is the full form of MICR?
(A) Magnetic Ink Character Recognition
(B) Metal Ink Character Recognition
(C) Metal Image Color Recognition
(D) Magnetic Image Color Recognition
Correct Answer: Magnetic Ink Character Recognition

419. Where MICR is used primarily?
(A) In the power industry
(B) In the banking industry
(C) In the paper industry
(D) In ??all of the above
Correct Answer: In Bank Industry


420. What is the full form of OMR ?
(A) Optical Mark Recognition
(B) Optical Metal Recognition
(C) Optical Mark Recorders
(D) None of these
Correct Answer: Optical Mark Recognition

421. What is true about OMR?
(A) Recognizes the mark on paper that is readable by the computer
(B) Identifies the picture
(C) recognizes color
(D) The paper recognizes
Correct Answer: Recognizes the mark on paper that is readable by the computer

422. The use of OMR technology is primarily in what work.
(A) Bank’s work
(B) In the Competitive Examination to evaluate the answer booklet
(C) In any work
(D) Not at any work
Correct Answer: In the Competitive Examination to evaluate the answer booklet

423. What is the full form of OCR?
(A) Optical Color Recognition
(B) Orange color recognition
(C) Optical Character Recognition
(D) None of these
Correct Answer: Optical Character Recognition

424. How OCR reads the characters of the document.
(A) Identifying the shape of the character
(B) Identifying the size of the character
(C) Identifying the color of the character
(D) None of these
Correct Answer: Identifying the shape of the character

425. Whose short form is OBR?
(A) Optical Ball Reader
(B) Optical bar code reader
(C) Online bar reader
(D) Online ball reader
Correct Answer: Optical Bar code Reader


426. What is known as the unit to take out information from the computer and present it in the user’s desired manner?
(A) Input device
(B) Output device
(C) Printers
(D) Scanner
Correct Answer: Output Device

427. Whatever data is feed in the computer, the portion of the computer where it is display is called _______ .
(A) Display System
(B) Show system
(C) Window system
(D) None of these
Correct Answer: Display System

428.Traditional computer display terminals are also known by name_______.
(A) Alphanumeric Terminal
(B) numeric terminal
(C) Image Terminal
(D) Central Terminal
Correct Answer: Alphanumeric Terminal

429. Graphic displays are made of ______ .
(A) dot
(B) Mark
(C) Patches
(D) Metal Inc
Correct Answer: Dot

430. What is called for dots of graphic display ?
(A) pixel
(B) Pictures
(C) Photos
(D) Painting
Correct Answer: Painting






Download Our Android App