कंप्यूटर फंडामेंटल

Computer Fundamentals Part – 22 (in English)

386. Micro computer to-
A) Also called personal computer.
B) Also called super computer.
C) Also called mainframe computer.
D) None of these
Correct Answer: A) Also called personal computer.

387. What is the basis of the microcomputer classification?
A) Computer computing power
B) Size
C) Sound
D) Price
Correct Answer: A) Computer Computing Power

388. What is the internal memory of the microcomputer.
A) 256 KB
B) 250 KB
C) 252 KB
D) 260 KB
Correct Answer: A) 256 KB

389. Complete circuit of microcomputer
A) happens on a chip.
B) occurs on two chip.
C) occurs on three chip.
D) occurs on four chips.
Correct Answer: A) happens on a chip.

390. Chip of Micro computer –
A) Also called computer-on-a-chip
B) Also called computer-on-a-ship.
C) Also called computer-on-heel
D) None of these.
Correct Answer: A) Also called Computer-On-A Chip

391. Mini Computer compared to Micro Computer
A) Larger in size and slower in move.
B) Small in size and slow in the move.
C) The size is big and the movement is sharp.
D) None of these
Correct Answer: C) The size is big and the movement is sharp.

392. Users can use for Mini computer more than ………… at the same time.
A) One
B) Two
C) Three
D) Four
Correct Answer: A) One

393. Users can use for Micro computer more than ………… at the same time.
A) One
B) Two
C) Three
D) Four
Correct Answer: A) One

394. Menframe Computer is compared to Mini Computer.
A) More storage capacity and faster speeds
B) Low storage capacity and high speed
C) Low storage capacity and low speed
D) None of these
Correct Answer: A) More storage capacity and faster speeds

395. Use of the mainframe computer at the same time ………… Users can.
A) Fifty
B) Thousands
C) Hundreds
D) None of these
Correct Answer: C) Hundreds

396. Computers that used singnal for input are called —
A) Analog Computer
B) Digital computer
C) hybrid computer
D) None of these
Correct Answer: A) Analog Computer

397. With the help of this tool, any information or instruction sent to the computer is called ?
(A) Input device
(B) Output device
(C) Data Sender
(D) instructor
Correct Answer: Input Device

398. The key board is a key input device with its help.
(A) All information is sent to the computer
(B) unlocks the computer
(C) Plays favorite tune
(D) None of these
Correct Answer: All information is sent to computer

399. What is the name of A to Z key?
(A) alphabetical key
(B) Specials
(C) of function
(D) Signed
Correct Answer: Alphabetical Key

400. What is called for 0 to 1 key?
(A) alphabetical key
(B) Specials
(C) of function
(D) numeric key
Correct Answer: Numeric Key




Download Our Android App