कंप्यूटर फंडामेंटल

Computer Fundamentals Part – 19 (in English)

341. Memory cell is also called ……… ..
A) Memory location
B) Memory light
C) Memory Room
D) Memory block
Correct Answer: Memory Location

342. Address of each memory location ………… .
A) The same
B) Not the same
C) Both types
D) None of these
Correct Answer: Not the same

343. What is the memory capability?
A) The amount of information that can be stored in main memory
B) The power of memory
C) Memory weight
D) None of these
Correct Answer: The amount of information that can be stored in main memory

344. Under the Random Access Memory you can access ………. part to write or read.
A) Any
B) Special
C) Small
D) Big
Correct Answer: Any

345. Rom is another part of the main memory, what is its full form ?
A) Read Only Memory
B) Repeat internal Memory
C) Retreat Only Memory
D) Rate of Memory
Correct Answer: Read Only Memory

346. Read only memory ……… May go.
A) Read
B) Both read and written
C) Do not read or write
D) Missed
Correct Answer: Read

347. When can ROM memory be written.
A) Only at the time of computer creation
B) any time
C) Electricity stay
D) never
Correct Answer: Only at the time of computer creation

348. What is the full form of EPROM. It is also possible to erase it along with writing.
A) Erasable Proms
B) Involved Proms
C) Erectable Proms
D) Endangered Proms
Correct Answer: Erasable Proms

349. What is the full form of EPROM.
A) Electrically Erasable proms
B) Infactly irregular proms
C) Both
D) None of these
Correct Answer: Electrically Erasable Prams

350. Some memory loses its memory after an interval. They are called ________.
A) Static Memories
B) Dynamic Memories
C) nothing
D) Both
Correct Answer: Dynamic Memory

351. Which memory does not require refreshing, what does it say?
A) Static Memories
B) Dynamic
C) nothing
D) Both
Correct Answer: Static Memories

352. What is lost memory when the power is interrupted?
A) Volatile Memory
B) Non-volatile memory
C) Random Memory
D) Direct Memory
Correct Answer: Volatile Memory

353. What is the semiconductor memory?
A) Volatile
B) Non-volatile memory
C) Both
D) None of the two
Correct Answer: Volatile

354. Magnetic memory is _____
A) Volatile
B) Non-volatile memory
C) Both
D) None of the two
Correct Answer: Volatile

355. What is the access mode of semiconductor memory.
A) Direct
B) Conjunction
C) Indirect
D) nothing
Correct Answer: Conjunction




Download Our Android App