Computer Fundamentals

Computer Fundamentals Part – 18 (in English)

326. What is the sequence of the location for a particular purpose?
A) Stack
B) Pointer
C) Programs
D) Counter
Correct Answer: Stack

327. The number of registers in different computers is ……… ..
A) Decrease
B) Increasing
C) Varies
D) Stabilize
Correct Answer: Varie

328. Capable of storing data in special quantities Is called ………. register.
A) Equipment
B) valve
C) Resistance
D) Storekeeper
Correct Answer: Equipment

329. Which of the following is needed for the storage of data and instructions and for disposal in the computer?
A) Control Unit
B) Memory
C) Programmer
D) Conductor
Correct Answer: Memory


330. Memory is an instrument that can accept data, store them, and present them later. Memory also is a ….. ..
A) Semiconductor device
B) is a translator
C) the transmitter is
D) None of these
Correct Answer: Semiconductor Device

331. Memory is also called by _________ name .
A) Primary Storage Section
B) Binary storage section
C) Trussari storage section
D) None of these
Correct Answer: Primary Storage Section

332. What is the MEMORY cell?
A) The basic unit of storage in main memory
B) is a cell
C) There is a battery
D) None of these
Correct Answer: The basic unit of storage in main memory

333. What is the amount of information in a memory cell?
A) 0 bit
B) 1 bit
C) 10 bit
D) 100 bit
Correct Answer: 1 bit

334. How many bits of Micro processor were Pentium.
A) 8
B) 16
C) 24
D) 64
Correct Answer: 64

335 …………… is made up of a small set of fast speed registers that are inside the processor.
A) Internal Processor Memory
B) External processor memory
C) High speed memory
D) Low speed memory
Correct Answer: Internal Processor Memory


336. How many types of memory in a physical way?
A) One
B) Two
C) Three
D) Four
Correct Answer: Two

337. Primary memory is also called …… ..
A) Main Memory
B) Cache memory
C) Cell memory
D) None of these
Correct Answer: Main Memory

338. Speed of primary memory is ……… .. as compared to the internal processor memory.
A) Slow
B) Fast
C) Equal to
D) None of these
Correct Answer: Slow

339. When the computer is on , primary memory remembers all the instructions and when the computer is closed, all instructions from primary memory is end. What is it called in computer language?
A) RAM
B) ROM
C) CD ROM
D) None of these
Correct Answer: RAM

340. What is the full form of RAM.
A) Random Access Memory
B) Read and Memory
C) Riped Access Memory
D) None of these
Correct Answer: Random Access Memory


Download Our Android App