Internet and Web Page Designing

Internet Part – 9 (in English)

121. What is Downloading ?
a) Fetching files on the hard disk from the internet
b) Drop down from the computer table
c) Both of the above
d) None of these
Correct Ans. a) Fetching files on the hard disk from the internet

122.How many letters should be in the password ?
a) Two
b) Four
c) Six
d) Eight
Correct Ans: d) Eight

123. Minimum What kind of computer should be for the convenience of the internet ?
a) With 486 processor, 500 MB Hard disk and 8 MB RAM
b) With 386 processor, 300 MB Hard disk and 6 MB RAM
c) With 286 processor, 200 MB Hard disk and 4 MB RAM
d) None of these
Correct Ans: a) With 486 processor, 500 MB Hard disk and 8 MB RAM

124. Minimum capacity of modem should be required for Internet facility _______ .
a) 11.1 kb
b) 12.2 kb
c) 13.3 kb
d) 14.4 kb
Correct Ans: d) 14.4 kb


125. What is the name of the technology used for wireless Internet ?
a) Local Multi Point Distribution service
b) Multi-meter Distribution Service
c) British Broadcasting Service
d) Wireless Internet Service
Correct Ans: a) Local Multi Point Distribution service

126. What is the rate of data delivery in wireless internet systems ?
a) 50 Mbps
b) 100 Mbps
c) 150 Mbps
d) 155 Mbps
Correct Ans: d) 155 Mbps

127. What frequency of radio signals is used in LMDS ?
a) 7 GHz
b) 14 GHz
c) 21 GHz
d) 28 GHz
Correct Ans: d) 28 GHz

128. Which technology is used to send data in LMDS system ?
a) Asynchronous Transfer Mode
b) synchronous Transfer Mode
c) Direct Transfer Mode
d) Indirect Transfer Mode
Correct Ans: a) Asynchronous Transfer Mode

129. What is the prerequisite for the maximum data rate in the LMDS system ?
a) Base station must be near pass
b) Base station should be far away
c) Both are true
d) Both are unreal
Correct Ans: a) Base station must be near pass

130. A LMDS cell works within the radius of the distance
a) 1-2 km
b) 2-3 km
c) 2-4 km
d) 2-5 km
Correct Ans: d) 2-5 km


131. What type of device should it be to obtain an Internet signal from the satellite ?
a) High Earth Orbit
b) Low Earth Orbit
c) Solar Orbit
d) Lunar Orbit
Correct Ans: b) Low Earth Orbit

132. What is the speed of cable modem ?
a) 10 megabits per second
b) 20 megabits per second
c) 10 gigabits per second
d) None of these
Correct Ans: a) 10 megabits per second

133. What is the Full form of e-mail ?
a) English mail
b) Endless mail
c) Electronic mail
d) Electric mail
Correct Ans: c) Electronic mail

134. What is e-mail ?
a) A technology to exchange messages through the internet
b) Printing techniques through computer
c) A train
d) None of these
Correct Ans: a) A technology to exchange messages through-the internet

135. What is the essential thing for e-mail?
a) Envelope and Ticket
b) Computer and Internet connection
c) Both
d) None of these
Correct Ans: b) Computer and Internet connection


Download Our Android App