इन्टरनेट एंड वेब पेज डिजाइनिंग

HTML Part – 2 (in English)

16. How can you make an e-mail link?
A. <a href=”xxx@yyy”>
B. <mail href=”xxx@yyy”>
C. <mail>xxx@yyy</mail>
D. <a href=”mailto:xxx@yyy”>

Correct Answer – D


17. HTML tags are surrounded by which type of brackets. 

A. Curly

B. Round

C. Square

D. Angle

Correct Answer – D

 

18. Choose the correct HTML tag to make a text italic
A. <ii>
B.<italics>
C. <italic>
D. <i>

Correct Answer – D


19. Choose the correct HTML tag to make a text bold?

A. <b>
B. <bold>
C. <bb>
D. <bld>

Correct Answer – A


20. HTML supports

A. ordered lists

B. unordered lists

C. both type of lists

D. does not support those types

Correct Answer – C


21. Which of the following is not a valid alignment attribute?

A. Left
B. Right
C. Top
D. All of above

Correct Answer – C


22. What is the full form of HTTP?

A. Hyper text transfer protocol

B. Hyper text transfer package

C. Hyphenation text test program

D. none of the above

Correct Answer – A


23. Which of the following is not a pair tag?

A. <p>
B. <u>
C. <i>
D. <img>

Correct Answer – D


24. Which tag creates a check box for a form in HTML?

A. <checkbox>
B. <input type=”checkbox”>
C. <input=checkbox>
D. <input checkbox>

Correct Answer – B


25. To create a combo box (drop down box) which tag will you use?

A. <select>
B. <list>
C. <input type=”dropdown”>
D. all of above

Correct Answer – A


26. What is the correct HTML tag for inserting a line break?

A. <br>

B. <lb>

C. <break>

D. <newline>

Correct Answer – A


27. Choose the correct HTML tag for the smallest size heading?

A. <heading>

B. <h6>

C. <h1>

D. <head>

Correct Answer – B


28. What is the correct HTML for adding a background color?

A. <body color=”yellow”>

B. <body bgcolor=”yellow”>

C. <background>yellow</background>

D. <body background=”yellow”>

Correct Answer – B


29. There are ____ different of heading tags in HTML

A. 4

B. 5

C. 6

D. 7

Correct Answer – C


30. In HTML document the tags

A. Should be written in upper case

B. should be written in lower case

C. should be written in proper case

D. can be written in both uppercase or lowercase

Correct Answer – D




Download Our Android App