इन्टरनेट एंड वेब पेज डिजाइनिंग

HTML Part – 3 (in English)

31. Marquee is a tag in HTML to
A. mark the list of items to maintain in queue
B. Mark the text so that it is hidden in browser
C. Display text with scrolling effect
D. None of above
Correct Answer – C

32. Which of the following is an attribute related to font tag?
A. size
B. face
C. color
D. All of above are style tags
Correct Answer – D

33. Which tag is used to create body text in HTML?
A. <HEAD>
B. <TEXT>
C. <TITLE>
D. <BODY>
Correct Answer – D

34. <TD> … </TD> tag is used for ________
A. Table heading
B. Table Records
C. Table row
D. none of the above
Correct Answer – B

35. using <P> tag will
A. start a new paragraph
B. break the line
C. end the current paragraph
D. none of the above
Correct Answer – A

36. Which tag is used to display the large font size?
A. <LARGE></LARGE>
B. <BIG></BIG>
C. < SIZE ></SIZE>
D. <FONT></FONT>
Correct Answer – B

37. <UL> … </UL> tag is used to ________
A. display the numbered list
B. underline the text
C. display the bulleted list
D. bold the text
Correct Answer – C

38. <TITLE> … </TITLE> tag must be within ________
A. Title
B. Form
C. Header
D. Body
Correct Answer – C

39. A homepage is __________
A. an index of encyclopedia articles
B. where all Internet data is stored
C. required for access to the Internet
D. the first page of a website
Correct Answer – D

40. Which HTML tag produces the biggest heading?
A. <h7>
B. <h9>
C. <h4>
D. <h1>
Correct Answer – D

41. Which of the following is an attribute of <Table> tag?
A. SRC
B. LINK
C. CELLPADDING
D. BOLD
Correct Answer – C




Download Our Android App