Internet and Web Page Designing

Internet Part – 1 (in English)

1. Linux is
A. An non profit organization
B. A Web Browser
C. A Web Server
D. An Operating System
Correct Answer – D

2. What is the name given to the temporary storage area that a web browser uses to store pages and graphics that it has recently opened?
A. Cache
B. Cellar
C. Niche
D. Webspace
Correct Answer – A

3. “www” stands for
A. World Wide War
B. World Wide Wait
C. World Wide Wares
D. World Wide Web
Correct Answer – D

4. Google (www.google.com) is a
A. Chat service on the web
B. Directory of images
C. Search Engine
D. Number in Math
Correct Answer – C


5. ISP stands for
A. Internet Survey Period
B. Internet Service Provider
C. Integrated Service Provider
D. Internet Security Protocol
Correct Answer – B

6. AOL stands for
A. Arranged Outer Line
B. Audio Over LAN Wrong!
C. America Online
D. America Over LAN
Correct Answer – C

7. Which of the following is not a method of accessing the web?
A. DSL
B. ISDN
C. CPU
D. Modem
Correct Answer – C

8. Yahoo (www.yahoo.com) is a
A. Website for Consumers Wrong!
B. Super Computer
C. Portal
D. Organization that allocates web addresses
Correct Answer – C

9. A domain name ending with “org” is
A. A site which has very high traffic
B. A network site
C. A commercial website
D. An organization
Correct Answer – D

10. Internet Explorer is a
A. Any person browsing the net
B. Web Browser
C. Graphing Package
D. News Reader
Correct Answer – B


11. At which of the following sites would you most probably buy books?
A. amazon.com
B. sun.com
C. hotmail.com
D. msn.com
Correct Answer – A

12. On which of the following sites can you set up your email account:
A. linux.org
B. hotmail.com
C. syvum.com
D. gre.org
Correct Answer – B

13. Voice mail, E-mail, Online service, the Internet and the WWW are all example of
A Computer categories
B Connectivity
C Telecommuting
D None of the above
Correct Answer – C

14. Which of the following protocols is used for WWW ?
A ftp
B http
C w3
D all of the above
Correct Answer – B

15. The first network that planted the seeds of Internet was:
A ARPANET
B NSFnet
C Vnet
D Both (A) an
Correct Answer – A


Download Our Android App