इन्टरनेट एंड वेब पेज डिजाइनिंग

Internet Part – 8 (in English)

106. Browsers are of two types, tell their names ?
A) Textual and Graphical
B) Mathematical and geometric
C) Historical and Political
D) Cultural and economic
Correct Answer: a) Textual and Graphical

107. Which of the following browser which displaying only the written content?
A) Yahoo
B) Smart search
C) Links
D) Dog pile
Correct Answer: c) Links

108. What is the property of the textual browser ?
A) It takes minimal time to open a web page.
B) It takes a lot of time to open web pages.
C) Web page is not shown.
D) None of these
Correct Answer: a) It takes minimal time to open a web page.

109. What is the characteristic of a graphical browser?
A) Showing web pages with multi media
B) Show only video clips
C) Display text only
D) None of these
Correct Answer: a) Showing web pages with multi media

110. What is the drawback of a graphical browser?
A) It takes less time to open a web page.
B) It takes a lot of time to download the file.
C) Show web page with multi media
D) None of these
Correct Answer: b) It takes a lot of time to download the file.

111. What is the full form of www ?
A) West Wild Wrestler
B) World Wide Web
C) World Wide Weeding
D) World Wide Wrestling
Correct Answer: b) World Wide Web

112. What is the World Wide Web?
A) Browsing System
B) World-class network
C) Inspector Software
D) None of these
Correct Answer: a) Browsing System

113. What is the complete form of HTML.
A) Heavy thermal metal line
B) Hyper Text Markup Language
C) Hyper Text Markup Line
D) Hard text markup language
Correct Answer: b) Hyper Text Markup Language

114. In which language are the documents written on the World Wide Web?
A) Hypertext Markup Language
B) High-Fi Language
C) Urdu
D) English
Correct Answer: a) Hyper Text Markup Language

115. For detecting location web browser take help any of the following ?
A) Scanner
B) locator
C) Uniform Resource Locator
D) None of these
Correct Answer: c) Uniform Resource Locator

116. What is the full form of the URL ?
a) Unified Rare line
b) Uniform Resource Locator
c) Universal Revolutionary Land
d) Union Republic of Laos
Correct Ans: b) Uniform Resource Locator

117. What is the full form of http ?
a) Hypertext Transfer Protocol
b) Hypertext Training Pole
c) Heavy Tele Text Program
d) Hyper Teltext promo
Correct Ans: a) Hypertext Transfer Protocol

118. What is Java ?
a) Object oriented programming language
b) Content oriented programming language
c) Old motorcycle
d) None of these
Correct Ans: a) Object oriented programming language

119. What is the netiket ?
a) An etiquette of working well on the Internet
b) A webpage
c) One software
d) None of these
Correct Ans: a) An etiquette of working well on the Internet

120. Who has given the noun of Netizens ?
a) To the Indian
b) To the Mangalasa
c) To the US
d) To the Internet user
Correct Ans: d) To the Internet user




Download Our Android App