Internet and Web Page Designing

Internet Part – 7 (in English)

91. IP address is created by how many sets of digits separated by dot ?
a) Two
b) Four
c) Six
d) Eight
Correct Ans: b) Four

92. How to internet address combined?
a) Top to bottom
b) Bottom above
c) Left to right
d) Right to left
Correct Ans: c) Left to right

93.What are the parts of the digits separated by dot ?
a) Octet
b) Tripple
c) Quadra
d) Septa
Correct Ans: a) Octet

94. How much bit of information is in an octet ?
a) Two
b) Variable
c) Six
d) Eight
Correct Ans: d) Eight


95. Who provides internet address?
a) Internet Society
b) Internet Architectural Board
c) Telephone Company
d) None of these
Correct Ans: b) Internet Architectural Board

96. There is no president of the Internet nor the Chief Operating Officer runs several authorities together. What is the name of the peak power of internet?
A) Internet Society (ISOC)
B) Internet Architecture Board (IAB)
C) IETF
D) VSNL
Correct Answer: a) Internet Society (ISOC)

97. The Internet Society is a voluntary organization. What is its purpose?
A) Promotion of purchase of computer
B) Promote the exchange of information globally
C) To promote the use of computers
D) None of these
Correct Answer: b) Promote the exchange of information globally

98. What are the requirements of the user to connect to the Internet ?
A) Telephone, television, teleprinter
B) Telephone, Modem, Satellite
C) Computer, Scanner, Printer
D) Telephone, Modem, Computer
Correct Answer: d) Telephone, Modem, Computer

99. What is the facility of connecting the consumer through modem and phone line through the Internet Service Provider ?
A) Dial in
B) Phone in
C) Tele in
D) Digital In
Correct Answer: a) Dial In

100. What is access ?
A) Computer access
B) Computer overload
C) Internet access facility
D) None of these
Correct Answer: c) Internet access facility


101. A database program that works to find facts on the Internet, what is called ?
A) Engine
B) Search engine
C) Explorer
D) Guide
Correct Answer: b) Search Engine

102. Which of the following is a search engine ?
A) Discovery
B) Yahoo
C) Research
D) None of these
Correct Answer: b) Yahoo

103. Which of the following is not a search engine ?
A) Lycos
B) Web Crawler
C) Alta vista
D) Caterpillar
Correct Answer: d) Caterpillar

104. A software that helps to show the web page on the screen and navigates on the Web, what it is called ?
A) Search Engine
B) Browser
C) Explorer
D) Inventor
Correct Answer: b) Browser

105. Which of the following is the browser.
A) Net Sketch Navigator
B) Micro Soft Internet Explorer
C) Both
D) None of these
Correct Answer: c) Both


Download Our Android App