इन्टरनेट एंड वेब पेज डिजाइनिंग

Internet Part – 6 (in English)

76. What is called allowed area to user ?
a) Login/ Account
b) Logout
c) Password
d) Username
Correct Ans.: a) Login/ Account

77. What is the boad?
a) Modem capacity to measure data transmit unit
b) Modem capacity to measure data storage unit
c) Data space measuring unit
d) None of these
Correct Ans.: a) Modem capacity to measure data transmit unit

78. Normally the modem communicate with each other through the electric flutter. What is called for these electric flutters ?
a) Electric pulse
b) Carrier signal
c) Carrier sign
d) Electric signals
Correct Ans.: b) Carrier signal

79. What is the geo-based phone line reserved for a user only ?
a) T line
b) Leased line
c) Microwave
d) None of these
Correct Ans.: b) Leased line

80. What is the device that convert digital data into analog and analog data into digital ?
a) Modem
b) We set
c) Calculator
d) Router
Correct Ans.: a) Modem

81.What is the full form of DNS ?
a) Domain Name System
b) Driving Name System
c) Domain Navigation System
d) None of these
Correct Ans: a) Domain Name System

82.What is the User name ?
a) Name of Internet accountant for logging
b) Name of computer – owner for shopping
c) Name of computer user
d) None of these
Correct Ans: a) Name of Internet accountant for logging

83. Which indication is used for business organizations in domain names ?
a) .com
b) .net
c) .gov
d) .org
Correct Ans: a) .com

84. Which sign is used for network organizations in the domain name?
a) .com
b) .net
c) .gov
d) .edu
Correct Ans: b) .net

85. Which sign is used for government organizations in the domain name?
a) .com
b) .net
c) .gov
d) .edu
Correct Ans: c) .gov

86. Which indication is used for academic institution in domain name ?
a) .com
b) .net
c) .gov
d) .edu
Correct Ans: d) .edu

87. Which signal is used for unclassified military network in the domain name ?
a) .com
b) .mil
c) .gov
d) .edu
Correct Ans: b) .mil

88. In the naming of domains, what are the sign used for those organizations, which do not come in the category of business organization
nor educational institution ?
a) .com
b) .org
c) .gov
d) .edu
Correct Ans: b) .org

89. What is the indication of the United States under the name of domain names?
a) .ame
b) .usa
c) .us
d) .america
Correct Ans: c) .us

90.What is the sign of china under the name of the domain ?
a) .china
b) .chn
c) .cn
d) .ci
Correct Ans: c) .cn




Download Our Android App