Internet and Web Page Designing

Internet Part – 5 (in English)

61. What is the world-class system that connects the computers spread all over the world through modems?
a) Telephone
b) Teleprinter
c) satellite
d) Internet
Correct Ans: d) Internet

62. What is the protocol ?
a) A scheme to infrom software tools
b) A scheme used by hardware to inform
c) A scheme to be used by the computer to inform
d) None of the above
Correct Ans: a) A scheme to inform software tools

63. Who authenticates the protocol?
a) Computer Engineers
b) Internet Engineers Task Force
c) Protocol Officer
d) None of the above
Correct Ans: b) Internet Engineers Task Force

64. Which of these is false facts ?
a) Protocol can compress data for faster data transfer.
b) The Protocol can check errors.
c) Protocol can prove authenticity.
d) Protocol can not prove authenticity.
Correct Ans: d)Protocol can not prove authenticity.

65. What is the full form of TCP ?
a) Total call protocol
b) Transmission control protocol
c) Transmission call protocol
d) Transmission circuit pole
Correct Ans: b) Transmission control protocol

66. What does TCP do to send the big block of data to another machine ?
a) Divides the data block intl small data packets.
b) Moves the data block in the same form.
c) Both statements are false.
d) All statements are false.
Correct Ans: a) divides the data block intl small data packets.

67. What is the full form of the IP ?
a) Indian Protocol
b) International Protocol
c) Internet Protocol
d) Inkjet printers
Correct Ans: c) Internet Protocol

68. What is the job of the Internet protocol ?
a) Determine the address information of the receiver on the data packet.
b) Distribution of the data block in small data packes.
c) Both statements are true.
d) Both statements are false .
Correct Ans: a) Determine the address information of the floor on the data packet.

69. ISP is a short form of what.
a) Indian Service Point
b) International Service Point
c) Internet Service Provider
d) None of the above
Correct Ans: c) Internet Service Provider

70. What is the work of ISP.
a) Registering a Usar
b) Broadcast
c) Providing internet links to users
d) None of the above
Correct Ans.: c) Providing internet links to users

71. ISP does not provide any of the following facillties.
a) E-mail
b) FTP
c) TELENET
d) Snail Mail
Correct Ans: d) Snail Mail

72. What is Internet Addresses?
a) Allocated number of computers to exchange information through TCP/ IP
b) Software company Address
c) Internet address
d) None of the above
Correct Ans: a) Allocated number of computers to exchange information through TCP/ IP

73. What is the else name of the internet address?
a) LAN number
b) WAN number
c) Internet protocol number
d) None of these
Correct Ans : c) Internet protocol number

74. How to get Internet address ?
a) By backbone service provider or telephone company
b) By computer vendor
c) By IETE
d) None of the above
Correct Ans: a) Backbone service provider or telephone company

75. What is Server ?
a) A special type of service provider
b) The service provider
c) Both statements are true
d) Both statements are false
Correct Ans: a) A special type of service provider




Download Our Android App