इन्टरनेट एंड वेब पेज डिजाइनिंग

Internet Part – 4 (in English)

46. What does the .com domain represents?
A. Education domain
B. Commercial domain
C. Network
D. None of the above
Correct Answer – B

47. What is a search engine?
A. a program that searches engines
B. a web site that searches anything
C. a hardware component
D. a machinery engine that search data
Correct Answer – B

48. What is the full form of TCP/IP?
A. transmission control protocol / internet protocol
B. telephone call protocol / international protocol
C. transport control protocol / internet protocol
D. none of the above
Correct Answer – A

49. What should be minimum requirement of random access memory (RAM) for internet access?
A. 8 MB
B. 16 MB
C. 32 MB
D. 64 MB
Correct Answer – B

50. A modem is not needed when accessing the Internet through
A. LAN
B. Wi Fi
C. Cable
D. None Of the above
Correct Answer – A

51. Voice over IP (Voice over Internet Protocol or “VoIP”) technology converts voice calls from
A. analog to digital
B. digital to analog
C. It depends
D. None of the above
Correct Answer – A

52. What is the domain used for non-profitable organizations
A. gov
B. org
C. net
D. in
Correct Answer – B

53. IRC stands for
A. Internet Related Chat
B. Internet Relay Chat
C. Internet Related Content
D. None of the above
Correct Answer – B

54. Which of these are Types of Internet connections
A. SLIP
B. DIAS
C. PPP
D. All of the above
Correct Answer – D

55. A new solution USB allows a user to install up to how many devices on the computer
A. 64
B. 127
C. 128
D. 256
Correct Answer – B

56. What is the name of device that work like a postal, which tells the address of data packet destination ?
a) Computer
b) Router
c) Pretender
d) Coller
Correct Ans: b) Router

57. Who allows the use of various facilities on the Internet ?
a) Gateway
b) Router
c) Locker
d) Scanner
Correct Ans: a) Gateway

58. Which of the following is not a user access method ?
a) Dial up via mode
b) Dialer
c) VSAT
d) None of these
Correct Ans: c) VSAT

59. Which of the following is not an ISP access method ?
a) VSAT
b) ISDN
c) Radio modem
d) Satelight
Correct Ans: d) Satelight

60. What is called a powerful machine with high speed data link in the Internet, Which talks to the user of a low-powered computer ?
a) Gateway
b) Router
c) Locker
d) Scanner
Correct Ans: a) Gateway




Download Our Android App