Internet and Web Page Designing

Internet Part – 3 (in English)

31. _______ is example of Full duplex
A. Walkie-talkies
B. Monitor
C. Keyboard
D. Telephone
Correct Answer – D

32. Set of rules that governs data communication is called
A. Internet
B. Topology
C. Protocol
D. None
Correct Answer – C

33. Which of the following protocol is used for e-mail services.
A) SMAP
B) SMTP
C) SMIP
D) SMOP
Correct Answer – B

34. …………………. is the incoming e-mail server.
A) POP
B) SMTP
C) SMIP
D) PPP
Correct Answer – A


35. Which of the following topology is least affected by addition/removal of a node?
A RING
B BUS
C STAR
D None of the above
Correct Answer – A

36. Which type of network would use phone lines?
A. MAN
B. LAN
C. WAN
D. Wireless
Correct Answer – C

37. Who is Known as the father of World Wide Web (WWW)?
A. Robert Cailliau
B. Tim Thompson
C. Charles Darwin
D. Tim Berners-Lee
Correct Answer – D

38. Which of the following is not a browser?
A. Microsofts Bing
B. Netscape Navigator
C. Mozilla Firefox
D. Opera
Correct Answer – A

39. What is a FTP program used for?
A. Transfer files to and from an Internet Server
B. Designing a website
C. Connecting to the internet
D. None of the above
Correct Answer – A

40. Which is not a domain name extension
A. mil
B. org
C. .int
D. .com
Correct Answer – C 


41. What do I need to get into the Internet?
A. Computer
B. Modem
C. Browser
D. All of the above
Correct Answer – D

42. What is Internet Explorer?
A. An Icon
B. A File Manager
C. A Browser
D. The Internet
Correct Answer – C

43. In Satellite based communication, VSAT stands for?
A. Very Small Aperture Terminal
B. Varying Size Aperture Terminal
C. Very Small Analog Terminal
D. None of the above
Correct Answer – A

44. Outlook Express is a _________
A. E-Mail Client
B. Browser
C. SearchEngine
D. None of the above
Correct Answer – A

45. “Yahoo”, “Infoseek” and “Lycos” are _________?
A. Search Engines
B. Browsers
C.News groups
D. None of the above
Correct Answer – A


 

Download Our Android App