Internet and Web Page Designing

Internet Part – 2 (in English)

16. The equipment needed to allow home computers to connect to the Internet is called a
A. Modem
B. Gateway
C.  Monitor
D. Peripheral
Correct Answer – A

17. The communication protocol used by Internet is:
A. HTTP
B. WWW
C. TCP/IP
D.  FTP
Correct Answer – C

18. A user can get files from another computer on the Internet by using
A. HTTP
B. Telnet
C. UTP
D. FTP
Correct Answer – D

19. LAN stands for
A. Location access network
B. Local anti network
C. Local area network
D. Location area network
Correct Answer – C


20. WAN stands for
A. Wide area network
B. World area network
C. Wonder area network
D. None of these
Correct Answer – A

21. The first network to implement TCP/IP are
A. ARPANET
B. INTERNET
C. MANET
D. MODEM
Correct Answer – A

22. Mosaic is a
A. Program language
B. Operating system
C. Web browser
D. None of these
Correct Answer – C

23. Ethernet is family of protocol used in
A. LAN
B. MAN
C. WAN
D. BIOS
Correct Answer – A

24. Web browser is an example of a
A. Client agent
B. Server agent
C. User agent
D. None
Correct Answer – C

25. MIME full form
A. Multipurpose Internet Mail Extension
B. Multiple Internet Mail Extension
C. Multipurpose Internal Mail Extension
D. Multidimensional Internet Mail Extension
Correct Answer – A


26. Password is a
A. Dynamic
B. Case insensitive
C. Static
D. Case sensitive
Correct Answer – D

27. Twisted pairs are used in
A. Organizations
B. Business purpose
C. Telecommunications
D. None of these
Correct Answer – C

28. _______ allow you to communicate with other computers using a phone line.
A. cable
B. Internet
C. Software
D. Modem
Correct Answer – D

29. ______ is commonly used data format for exchanging information between computers or programs
A. ASCII
B. HTML
C. XML
D. DHTML
Correct Answer – A

30. One can transmit and other can receive is called
A. Network
B. Full duplex
C. Half duplex
D. Simplex
Correct Answer – D


Download Our Android App