Internet and Web Page Designing

Internet Part – 16 (in English)

221. The meaning of e-business is.
A) Export business
B) Trade from European countries
C) Business on the Internet
D) None of these
Answer- (c) Business on the Internet

222. The father of E-mail is considered .
A) Bill Gates
B) Poll Allen
C) R. Tomlinson
D) None of these
Answer- (c) R. Tomlinson

223. E-mail is.
A) An Internet Standard
B) Internet area where a topic can be discussed.
C) Send messages and files from one location to another through computer network
D) None of these
Answer- (c) Send messages and files from one location to another through computer network

224. Sending email is similar.
A) Draw a picture
B) to negotiate
C) Letter writing
D) None of these
Answer- (c) Letter writing

225. Video conferencing is.
A) Operation of video call by utilizing telecommunication technology
B) Operation of call on telephone
C) Both
D) None of these
Answer- (a) Operation of video call by utilizing telecommunication technology

226. Each email address contains a storage area that is called.
A) Attachment
B) Hyperlinks
C) Mail Box
D) None of these
Answer- (c) Mail Box

227. What can we send by video mail?
A) Graphics
B) Video Clips
C) Video message
D) All of these
Answer: (d) All of these

228. The computer is called the method of using more than one medium at the same time.
A) Multimedia
B) Macromedia
C) Interactive
D) None of these
Answer- (a) Multimedia

229. Digital photo and scanned image is stored in the form of graphic ……… with extensions such as .bmp, .png, .jpg, .tif, .gif.
A) Vector
B) bitmap
C) Both
D) None of these
Answer- (b) bitmap




Download Our Android App