Internet and Web Page Designing

Internet Part – 14 (in english)

191. Press the button to reload any web page
A) Redo
B) Reload
C) Restore
D) Refresh
Answer- (d) Refresh

192. WWW is meant on the Internet.
A) Words verse word
B) Wide World Words
C) World Wide Web
D) None of these
Answer- (c) World Wide Web

193. Most web sites have a main page that serves as the doorway for the rest of the web pages. this is called.
A) Search engine
B) Home page
C) Browser
D) URL
Answer- (b) Home page

194. Computer virus is a
A) Fungus
B) Bacteria
C) IC
D) Software programs
Answer- (d) Software programs


195. Spam is the word related to which subject.
A) Computer
B) Art
C) Music
D) Game
Answer- (a) Computer

196. The main work of the firewall is.
A) Monitoring
B) Deleting
C) Moving
D) None of these
Answer- (a) Monitoring

197. Proxy server is used.
A) To provide protection against unauthorized users
B) Access to Database
C) To give TCP / IP
D) None of these
Answer- (a) To provide protection against unauthorized users

198. These viruses are known as time passes or on a specific date.
A) Boot Sector Virus
B) Macro Virus
C) Time Bomb
D) worm
Answer- (c) Time Bomb

199. This virus often comes from the floppy disk left in the floppy disk drive.
A) Trajan horse
B) Boot Sector Virus
C) Script
D) Logic Bomb
Answer- (b) Boot Sector Virus

200. To repair for commonly known software bug , which is non-charging software available on internet ?
A) Version
B) Patch
C) Tutorials
D) None of these
Answer- (a) version


201. A program that has the ability to infect other programs and which can spread itself to other programs by making own copies.
A) Warm
B) Virus
C) Transaction
D) None of these
Answer- (b) Virus

202. Sending a single e-mail message repeatedly by a viewer to a specified address is called .
A) E-mail spoofing
B) Email Spamming
C) Email Bambing
D) None of these
Answer- (b) Email Spamming

203. Which of the following is not likely to be a work of a virus.
A) Existing program file or icon disappears
B) Stop working CD-ROM
C) Both
D) None of these
Answer- (b) Stop working CD-ROM

204. There is a computer virus.
A) Computer program that can copy itself
B) A virus that affects human health.
C) Both
D) None of these
Answer- (a) Computer program that can copy itself

205. A confidential code which prohibits entry into some programs , It is called ________
A) Password
B) Passport
C) Anti code
D) None of these
Answer- (a) Password






Download Our Android App